Unibet

Det har blivit hög tid att plocka fram de två finallagen för säsongens upplaga av den engelska ligacupen. Semifinaler står på schemat när Liverpool under morgondagen hälsar Southampton välkomna till Anfield och Manchester United möter Hull på torsdagen. En potentiell final mellan de båda rivalerna Liverpool och Manchester United inför ett fullsatt Wembley är något som får alla fotbollsälskare att längta lite extra till den 26:e februari.

 

Liverpool – Southampton | Onsdag 21.00

Januari månad har varit långt ifrån vad alla Liverpool-fans hade hoppats på. Med endast en seger på sex matcher, 1–0 segern mot Plymouth i FA-cupen, så har Jürgen Klopp verkligen något att fundera över när man ska försöka vända på ett 1–0 underläge mot Southampton. Förlusten i senaste ligamatchen mot Swansea på Anfield var ett långt ifrån godkänt resultat och det skulle vara konstigt om vi inte fick se en rejäl reaktion på den förlusten i onsdagens match. Bortsett från Sadio Mané som befinner sig på de afrikanska mästerskapen så är det en i stort sett skadefri trupp som Liverpool kommer med till semifinalen.

Southampton tog i helgen som gick sin först ligaseger sedan den 18:e december, en svit som lett till att man halkat ner i tabellen. Nu är det ligacupen som gäller och där har man gett sig själva ett mycket bra utgångsläge genom 1–0 vinsten mot kvällens motståndare för drygt två veckor sedan. Sanningen är den att vinstmarginalen hade kunnat vara större då man var klart bättre än Liverpool. Kvällens uppgift lär dock bli svårare när man beger sig till Anfield för att möta ett minst sagt revanschsuget hemmalag.

Förhandsrapporterna tyder på att vi får se ett Liverpool som trycker gasen i botten för att ta ikapp det försprång som Southampton kommer med. Ett böljande spel kan ge en trevlig match med många målchanser åt båda hållen. Spelet för onsdagens match blir således Båda lagen gör mål till fina 1.87 gånger pengarna hos Unibet!