lottoI lördags var det en enda spelkupong som fick in sju rätt på Lotto, och hela jackpotten på 20 924 183 kronor gick därför ut till en ensam vinnare som satsat 36 kronor på Lotto + 10 kronor på Joker på Coop Forum Överby i Trollhättan. Den rätta Lottoraden var 3, 4, 7, 21, 26, 27 och 31.

Vinnaren befann sig på semester och det tog därför lite tid innan Svenska Spels vinnarambassadör lyckades få tag på henne. När han väl fick fatt i henne under onsdagskvällen visade det sig att hon inte rättat sin Lotto-kupong ännu, och alltså inte visste om att hon blivit mångmiljonär.

”Ja herregud nu tappar jag nästan andan! Vi är på semester min man och jag och har inte rättat våra rader, men såg att en högvinst gått till Trollhättan. Inte trodde vi att det var vi som vunnit, men nu vet vi ju att det är så. Oj, oj, oj!,” var hennes första kommentar.

Om man använder sig av Spelkortet när man lämnar in sin Lotto kupong till något av Svenska Spels spelombud registreras spelet i ens namn, vilket innebär att Svenska Spel kan kontakta dig om du skulle vinna en storvinst. Att spela i datorn eller mobiltelefonen hos Svenska Spel innebär också att spelet kopplas till ens namn, så att man inte riskerar att gå miste om någon vinst för att man glömt bort att rätta spelet, råkat rätta fel eller tappat bort kupongen.

Nu väntar resa till Visby

Vinnaren och hennes man kommer nu att resa till Visby för att skriva under vinstchecken på Svenska Spels huvudkontor och få miljonerna insatta på banken, och de kommer samtidigt att erbjudas ekonomisk rådgivning.

”Det här är något man hoppas på vecka efter vecka och lämnar man inte in har man ju inte chansen. Visst har det blivit några kronor genom åren, men det har alltid saknats ett par extra nollor på slutet. Men det här går liksom inte att ta in och vi måste få smälta detta. Tur att vi har semester,” säger den glada vinnaren, som önskar få förbli anonym. ”Nu ska vi absolut fira detta och och dela med oss till nära och kära. Sedan får gubben och jag hitta på roliga saker tillsammans. Men nu måste jag ta ett dopp och svalka av mig, så får vi se om det går att sova sen.”