henrik sedinDet är flera av våra största sportstjärnor som är omåttligt förtjusta i trav och flera av dem har även lyckats mycket bra med investeringar i travhästar. Två av de mest framgångsrika sportstjärnorna/hästägarna är tvillingarna Henrik och Daniel Sedin. De är i dagsläget mest kända för sina långa och framgångsrika karriärer i Vancouver Canucks i NHL, men i framtiden kommer de säkert att vara minst lika kända för sitt engagemang inom travsporten. De har redan vunnit till exempel Elitloppet, Trotting Masters och Hugo Åbergs Memorial.

Under 2014 har de hästar som Henrik och Daniel Sedin äger sprungit in över 5,5 miljoner kronor (per den 30 september) och räknar vi på de senaste två åren är vinstsumman närmare 12 miljoner. Med dessa summor placerar sig bröderna i toppen av penninglistan inte bara bland svenska hästägare utan även inom travsporten överlag.

Sex hästar har nu blivit sju

Sedinarnas superhäst nummer ett är Nahar, som tränas och körs av Robert Bergh på Bergsåker. Nahar har en större mängd stora vinster på meritlistan, där Elitloppet 2013 är pricken över i. En annan häst med kapacitet i brödernas ägo är Ed You.

Totalt äger bröderna sex hästar. Tre av dem tränas av Robert Bergh medan tre tränas av Björn Karlsson på Solänget. I dagarna har de sex hästarna blivit sju, i och med att bröderna har köpt den amerikanska hingsten Songndance Hanover på auktion i USA (Lexington). Prislappen var omkring motsvarande 750 000 kr och det var Robert Bergh som var på plats för att ropa in hästen. Vi förmodar att det blir Robert Bergh som också får äran att träna den ettåriga hingsten. Vem vet, kanske blir Songndance Hanover en lika stor succé som några av Henrik och Daniel Sedins andra hästar. Klart är i varje fall att de kan sin travsport.