Ser man till förra säsongen så var Djurgården tippade att ligga lägre med tanke på vilket orutinerat lag man hade, men nyförvärven fall väl ut och man gjorde en bra säsong. Hammarby var nykomlingar och hade som mål att klara sig kvar i princip vilket man gjort, även om det inte alltid såg så bra ut. Nytt år nya möjligheter och jag tycker oddsen står lite väl lågt på Djurgården här i denna head 2 head med Hammarby och jag synar det oddset.

  • - Säsongsspel Allsvenskan -
  • Djurgården – Hammarby
  • Spel: Hammarby att komma före i tabellen
  • Odds: 2.30 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 2/4, 13.00

Djurgården kom 6a förra säsongen och man var med och krigade om guldet där i mitten på säsongen efter en hel drös med matcher i rad utan förlust och massa segrar i rad. Och ja förra säsongen var klart bättre än vad man trodde och tyckte även att man var bra med i många matcher. Man hade även lite tur i många matcher med sena mål och så vidare. Anledningen till att man kanske inte var så högt tippade förra säsongen berodde ju på att man hade värvat in en hel del nya spelare med ganska dålig meritlista, då ekonomin i klubben inte är den bästa. Men spelare som Kerim Mrabti, Sam Johnson och Nyasha Mushekwi fall väldigt väl ut. Även en spelare som Haris Radetinac var en riktig fröjd att se under våren och en av allsvenskans klart bästa yttermitfältare.

Och det har hänt en del sen förra säsongen. Radetinac skadade sig i mitten av säsongen, Mushekwi lämnade laget. Efter dessa två avbräck så såg man att Djurgården hade inte samma spets längre. Nu i vinter så var både Mrabti och kaptenen Emil Bergström uttagna till vinterturnén med Sverige. Väl där så blev Mrabti långtidsskadad och missar hela våren och troligen hela sommaren vilket är ett supertungt avbräck då han är lagets klart bäste spelare offensivt. Bergström har sålts till ryska ligan och även om man tagit in nyförvärv som Jacob Une Larsen och Marcus Hansson så tycker jag väl inte att dom håller samma nivå som Bergström, inte n i alla fall. Radetinac har ännu inte kommit tillbaka och tar nog några omgångar innan vi får se honom. och då vet vi inte ens om han kommer tillbaka till den form han hade innan han skadade sig.

Jag tycker offensiven ser ganska svag ut och det är väldigt mycket krav på nyförvärvet Mattias Ranegie, att han ska leverera direkt vilket han nästan bör göra. Och hur står sig egentligen en Michael Olunga i Allsvenskan som också är ny för i år. han har väl gett Djurgårdarna lite hopp i träningsmatcher, fast sånt ska man inte lägga så stor vikt på egentligen. Så länge Radetinac inte är helt kry från sin skada och så länge Mrabti kommer vara borta så är det ganska många frågetecken snarare än utropstecken framåt. Sen har det inte sett så väldigt bra ut på försäsongen heller, man har blandat och gett mycket och i Svenska Cupen så var man väldigt dåliga rakt igenom tycker jag. Och blev där utspelade av Hammarby i den avgörande matchen.

djurgarden_200    hammarby

Hammarby kom 11a förra säsongen som nykomlingar med ett lag som såg sisådär ut får man väl säga. och nyförvärven förutom Birkir Saevarsson och Ögmundur Kristinsson var ganska dåliga såhär i efterhand. Nu är det tänkt att man ska ta ytterligare steg uppåt i tabellen och man har värvat in Arnor Smarason från Helsingborg, Melker Hallberg från Udinese (lån till sommaren minst) och två brassar vid namn Alex och Romulo. Och samtliga nyförvärv har redan färgat laget en aning genom att ha gjort bra insatser och mål dessutom. Så offensivt ser det klart bättre ut än ifjol då man hade extremt svårt med målskyttet.

Detta har såklart gjort att man tappat lite i defensiven från ifjol, trots att man har samma spelare där. Men får man bara någorlunda stabilitet där så tycker jag Hammarby som helhet ser klart intressanta ut denna säsong och jag tror vi kan få se dom på en 6-8e plats, kanske något högre ifall man har mycket med sig. Men det är väl ungefär 6-9 plats jag även tror Djurgården hamnar så därför tycker jag oddset känns lite väl favoritbetonat på Djurgården. Hammarby tog ju sig vidare från Svenska Cupen, och slog sedan AIK i kvartsfinalen, men åkte ut mot ett väldigt bra Häcken som är ett snäpp bättre än båda dessa lag.

På försäsongen har vi sett att Hammarby blandat och gett väldigt mycket, men när det väl blev allvar så tog man tag i det och började spela bra vilket också gjorde att man tog sig långt i cupen. Man möter nykomlingen Östersund i premiären på Tele2 Arena. Skulle man få en bra start så kan det bära vägen till något bra denna säsong, skulle man inte vinna så tycker jag laget har en bra mentalitet som ändå gör att dom inte kommer vika ner sig helt.

Enda skadan man har är ytterbacken Mats Solheim som är borta minst till sommaren. Annars är laget helt skadefritt i stort sett. Finns även några spelare som tagit klev sen ifjol och man har flera jokrar i laget som brassarna Alex och Romulo. Men även Imad Khalili som besitter hög kvalité, men man vet inte om han kommer få ut allt. Men som grund så har man höjt sig sen förra säsongen absolut.

—————————————————————————————————————————————————————–

Djurgården har nu pressen på sig efter en bra säsong ifjol men tycker det är mycket frågetecken i laget och man kan få en tung säsong här tror jag och man inleder med två av de bästa offensiva spelarna på läktaren pga skador. Hammarby har höjt sig sen ifjol då man var nykomlingar och man har gjort flera intressanta nyförvärv som redan färgat dessutom. Offensiven ser bättre ut och får man bara bukt på defensiven så tror jag definitivt att man kommer före Djurgården när vi summerar Allsvenskan 2016 på senhösten. Finner värde i att Hammarby kommer före Djurgården och spelar till oddset 2.30. Insatsen hamnar på medel. Kom igen nu Hammarby!

/ L’orso