Allsvenskan 2015 ser ut att bli någonting alldeles speciellt. Det har tillkommit en hel del meriterade namn som Dickson Etuhu, Rasmus Elm och Rasmus Bengtsson. Men det råder ju ingen som helst tvekan om var vi hittar den värvning som är den absolut märkligaste. Nämligen på Hisingen..

Det var för några dagar sedan som det började komma rapporter om att den mycket meriterade mittbacken ifrån Uruguay, Diego Lugano, var på väg att skriva på för BK Häcken. Det lät smått osannolikt och jag var väl antagligen inte ensam om att vara skeptisk till uppgifterna. Under torsdagskvällen har det dock blivit officiellt att 34-åringen numera kommer att spela i gulsvart under kommande säsong.

När AIK värvade Dickson Etuhu rapporterades om att nigerianen är seriens mest meriterade spelare. Dock borde till och med supportrarna till Gnaget hålla med om att Lugano måste anses vara betydligt mer beprövad. På sin meritlista har sydamerikanen att han tillhört klubbar som Paris Saint-Germain, Fenerbahce och Malaga. Dessutom var han lagkapten i det väldigt framgångsrik uruguayanska  som tog sig till VM-semifinal 2010. Med totalt 95 landskamper lär han dessutom vara motiverad att visa upp goda prestationer och på så sätt öka sina chanser till fortsatt spel i landslaget, och nå upp till tresiffrigt antal landskamper.

Ur ett historiskt perspektiv är det även en mycket intressant värvning för hela Allsvenskan. Det är få spelare som har kommit till Allsvenskan med en liknade meritlista som denna herre har. I skrivande stund kan jag endast komma på två stycken vilka är Jari Litmanen och Henrik Larsson.

                                                                                                                                      

Såvida Diego Lugano kan bibehålla sig skadefri och hålla någon form av motivation uppe när han inser vardagen i Allsvenskan, så skall han nog vara ett mycket bra tillskott för Häcken. Med den rutinen och med den kvalitén som han bara för några år visade upp på hög internationell nivå, så ska han nog kunna stoppa de flesta offensiva spelarna i den här serien. Som sagt, årets upplaga av Allsvenskan blir bara mer och mer intressant. Helt omöjligt att jag skulle kunna vara mer taggad inför premiäromgången än vad jag redan är!

/Mikel