MrRingo

Det vankas Rom-derby för första gången denna säsong när Lazio står som hemmalag mot Roma. För första gången på många år så är det två topplag som går upp emot varandra när slaget om den eviga staden ska till att börja. Blir det Francesco Totti och hans Roma som går segrande ur striden eller ska Simone Inzaghi lede sitt Lazio till ännu en seger? Klockan 15.00 är det avspark på Olympiastadion i Rom!

 

Lazio – Roma | Avspark 15.00

Obesegrade i nio raka ligamatcher och tre raka segrar på hemmaplan, livet leker just nu för Lazio och tränaren Simeone Inzaghi. Spelare som Felipe Anderson, Ciro Immobile och Keita Balde har alla visat sig från sin bästa sida under säsongsinledningen vilket gjort att Lazio seglat upp som ett utav topplagen i Serie A. Nu ställs man inför en av säsongens klart tuffaste uppgifter när man tar emot Roma i det första utav två Rom-derbyn, ett derby man inte vunnit sedan 2013.

Roma går också dem mycket starkt i ligan och står på 29 inspelade poäng efter 14 omgångar. Bästa målskytt i laget är Edin Dzeko som denna säsong mäktat med hela 12 mål framåt på 14 starter, imponerande av bosniern minst sagt. Man går in till dagens möte med lokalrivalen med ett rejält mentalt övertag i form av historiska segrar.

Räkna med en svängig match där Roma mest troligt är laget som kommer lägga beslag på bollen under större delar av matchen. Lazio är inte ovana vid att spela på sina omställningar, något Roma måste se upp med om det ska bli 3 poäng till det vinröda lägret.

Lazio – 2.95 | Oavgjort – 3.35 | Roma – 2.50