Mobilbet

AC Milan mot Inter en söndagskväll på San Siro, kan det bli bättre än så? Förmodligen inte. Trots att de båda Milano-lagen har några tunga år bakom sig med sviktande resultat och tunga spelarförluster så är detta ett möte som alltid kommer höra till de mest prestigefyllda. Det blir Stefano Piolis första match som Inter-tränare och vilken match att debutera i. Klockan 20.45 är det avspark på ett kokande San Siro, missa inte det!

 

AC Milan – Inter | Avspark 20.45

Derby della Madonnina eller Derby di Milano som det också kallas hör till Italiens mest prestigefyllda möten och är matchen som får hela Milano att stanna upp. AC Milan och Inter är två lag med en historia som få andra kan mäta sig med och trots flera års svaga prestationer så betyder matcherna lagen emellan precis lika mycket.

AC Milan har denna säsong hittat någon form av stabilitet i spelet och har plockat 8 segrar på 12 spelade matcher. Vincenzo Montella har skapat harmoni i ett lag som annars gått väldigt mycket upp och ner de senaste säsongerna. Det stora utropstecknet för säsongen har varit den unga lovande målvakten Gianluigi Donnarumma som vid en ålder av 17 år tagit platsen mellan stolparna och gjort det med bravur.

Lokalrivalen Inter har inte haft någon rolig säsong såhär långt och gjorde sig därför av med tränaren Frank de Boer inför landslagsuppehållet. Ny tränare är Stefano Pioli som på kort tid ska försöka vända på den dåliga trend som laget just nu befinner sig. Med det spelarmaterial som finns att tillgå i Inter så ska man vara betydligt högre upp i Serie A, kanske är en derbyseger det som behövs för att få fart på laget igen?