Andra omgången av La Liga är färdigspelad och jag tänkte ge mig på en liten sammanfattning från helgens matcher. Det mest häpnadsväckande var väl det som utspelade sig på Anoeta, där Real Sociedad stod för en praktfull vändning mot Real Madrid.

Vi inledde den spanska fotbollen på fredagen där GetafeAlmeria och ValenciaMalaga stod på menyn, två matcher som innebar hemmasegrar i slutändan. Getafe – Almeria var ett sömnpiller rakt igenom och där har vi nog två lag som garanterat kommer sluta på undre halvan av tabellen. Bättre fart på Mestalla då där lagen hade ett par riktigt heta lägen var i inledningen på matchen. Men den här kampen kom att avgöras i 27:e minuten då Darder klev in fult med dobbarna i en duell, vilket resulterade i rött kort. Onödigt och efter detta så orkade inte Malaga med, även fast man fick en 2-1 reducering felaktigt bortdömt. Malaga har nu dragit på sig tre röda kort på två matcher, vilket inte kommer hålla i slutändan om man vill vinna matcher.

Lördagens fyra matcher bjöd inte på några större knallar, där den enda lilla skrällen är att Cordoba plockade poäng hemma mot Celta Vigo. I övrigt så vann Athletic Bilbao, Atlético Madrid och Sevilla sina matcher mot svagt motstånd, vilket var rätt väntat. Men Atlético vann ”bara” med 2-1 över nykomlingen Eibar på hemmagräs och imponerade inte särskilt mycket. Givetvis hade man mycket boll och fler heta lägen än Eibar, men ett sådant lag ska man städa av med större siffror. Athletic Bilbao imponerade dock kraftigt, det var aldrig något snack om saken på nya San Mames. Det innebar första ligavinsten för baskerna och för Levante så innebär det att man är det enda laget med två förluster och noll intjänade poäng hittills i La Liga.

Kanonmatch på söndagen där VillarrealBarcelona bjöd upp på El Madrigal, i en match där chanser inte saknades trots endast ett mål. Var det inte stolpen som var i vägen så var det några helt otroliga räddningar på mållinjen som hindrade fler mål. I slutändan var det Sandro som blev matchvinnare för sitt Barcelona, vilket inte är den mest välkända spelaren i La Liga. 19 åringen flyttades upp från Barcelona B inför den här säsongen och det är häftigt av Luis Enrique att slänga in honom i ett såpass skarpt läge. Villarreal bjöd helt klart upp till kamp, men efter 90 minuter fotboll så var Barcelona det bättre laget och förtjänade segern.

Omgångens knall skedde på Anoeta där Real Sociedad hamnade i ett tidigt underläge mot Real Madrid, redan efter 11 minuter hade vi 0-2 till ”marängerna”. Men ”La Real” visade en ruskig moral och kunde vända på steken till 4-2, vilket var högst oväntat. Ronaldo saknades i Real Madrid ska sägas, men med så mycket stjärnor i laget ska man inte klappa ihop så där. Man kan även fråga sig varför man köper in Keylor Navas från Levante, när man ändå spelar med en trött Casillas i buren. Nu ska inte Casillas lastas för målen på Anoeta, men detta är väldigt märkligt i mitt tycke.

Vi avslutade söndagen med två kryssmatcher när DeportivoRayo (2-2) och ElcheGranada (1-1) drabbade samman. Ganska liknande matcher där jag tycker att bortalagen hade de flesta och bästa chanserna. Men Deportivo räddade en poäng genom straff på övertid, och även Elche räddade en pinne genom mål på övertid. Det mesta har hänt hittills i La Liga och det är ruskigt skönt att vi är igång med säsongen.

Kikar vi till spelfronten så var det ingen höjdarhelg trots att de tunga spelen på Athletic Bilbao och Betis satt fint. Vi landade på runt 4 units minus, så vi får ladda batterierna och komma tillbaka starkt efter landslagsuppehållet. Inga matcher i La Liga nästa helg med andra ord, men det kommer dyka upp spel från den spanska andraligan som kör på som vanligt.

Trevlig vecka!

/e@sy