Ja, då drar Allsvenskan igång igen, ”Äntligen!” skriker alla fotbollsfantaster, och givetvis vi spelare. Här har vi ett möte mellan två lag i premiären som gått likt natt och dag de senaste åren. Hammarby har tappat storlirare som Eguren och Zengin och har förtvivlat svårt att ersätta dessa svarta hål, medan Elfsborg har byggt sig en oerhört stark trupp med Anders Svensson & Co… Idag möts dessa, och trots att premiärer kan gå hur som helst tror jag mig ha hittat ett finfint spel här!

Elfsborg – Hammarby
Mitt Tips: 1:a
Insats: 8/10

Hemmalaget;
Elfsborg har på senare år i Allsvenskan blivit en riktig maktfaktor, och var det enda lag som på riktigt kunde hota suveräna Kalmar i fjol. I år är man favorittippade av en handfull experter samt majoriteten av tränarna i serien, ett favoritskap som är helt rätt placerat.

Man har seriens klart bästa trupp från mittfältet och uppåt, och tunga namn finns det gott om på dessa placeringar… Vad sägs om en linje på mitten bestående av Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Denni Avdic och Emir Bajrami? Lägg därtill också den sylvasse strikern James Keene som har ett målsinne utan dess like och ni kan ha hittat Allsvenskans skyttekung…

Enda försvagningarna i truppen från fjolåret måste vara att Johan Wiland, supermålvakten, gick till FCK.

I fjol var man omutbara på sitt underbara konstgräs i Borås, och det var inte många lag som åkte hem med poäng i bagaget. Kommer det att bli lika bra i år? Det kan ni slå er i backen på!

Bortalaget;
”Bajen” är inte att känna igen från tidigare glansdagar… Man har nu en mycket tunn trupp och är på många håll nederlagstippade! Sina poäng kommer i majoritet plockas på Söderstadion, och på resande fot blir väl taktiken ”Köttmur á la 90 minuter”. Nej, detta fungerar inte borta mot Borås på deras fruktade snabba konstgräs! Man får skatta sig lycklig om man håller Elfsborgs målsiffra under 3:an, då de kommer att ligga på som vågor mot berg och nöta sönder det grönvita motståndet.

Statistik;
I premiärer finns inte mycket statistik och formkurvor att dividera med…

Sammanfattning;
Ja, natt och dag var det ja! Elfsborg är hemmastarka, Hammarby är bortasvaga. Elfsborg har en av seriens bästa trupper, givetvis det motsatta hos Hammarby. Boråsarna är topptippade, givetvis inte utan anledning, samtidigt som ”Bajen” är tippade att komma i bottenslammet av tabellern. Nej, premiärer är prestige och man vill bjuda publiken på en trepoängare direkt i Borås! Ettan spelas.