Imorgon lördag går den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2009. Enligt Svenska Spels oddssättare blir det den jämnaste kampen hittills -  Sahlene och Maria Haukaas Storeng spelas till odds 1.62 och Sarah Dawn Finer till 1.65. Next 3 är högoddsare och ger 15 gånger pengarna för en finalplats.

–”Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng kör midtempo-pop med bra refräng och Sarah Dawn Finer kommer som väntat med en stark ballad. Next 3:s låt är lite latino/reggaeton på svenska. Vi tror den får svårt att gå vidare”, säger Henrik Modén, oddssättare på Svenska Spel.

Erfarna proffset Susanne Alfvengren är högoddsad men kan ändå skrälla enligt Modén. Dessutom finns folkkära Thorleifs med i bilden och skall inte underskattas.

Svenska Spel har ett stort utbud på odds för Melodifestivalen. En populär spelform är den så kallade Head 2 Head som går ut på att tippa interna matcher mellan artisterna. Bland annat kan man spela på om de två favoriterna båda motsvarar förväntningarna och går till final (X), eller om den ena kommer längre än den andra (1 eller 2).