Det har funnits en hel del svenskar i Premier League. Alltifrån bronshjältar som Thomas Brolin och Klas Ingesson till grovjobbaren Sebastian Larsson men även stjärnor i storklubbar som Fredrik Ljungberg. Idag är det Zlatan Ibrahimovic, Victor Lindelöf och Martin Olsson som representerar den blågula fanan i världens mest kommersialiserade liga.

Zlatan Ibrahimovic är kanske inte den första spelaren du tänker på när du tänker svenskar i Premier Leagues historia eftersom Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna hunnit med Holland, Italien, Spanien och Italien igen under sin fenomenala framgångsrika fotbollskarriär.

Ibrahimovic har dock sedan 2016 spelat för mesta mästarna Manchester United och gjorde direkt enormt avtryck i klubben. Med sina 28 mål var han klubbens överlägsne meste målskytt och allt såg lovande ut inför Europa League-matchen mot Anderlecht. På tilläggstid drog svensken korsbandet och det skulle dröja sju månader innan comeback.

Hämta Bonus

I november gjorde Ibra comeback mot Newcastle men har trots det fått sparsamt med speltid men i sin första start blev i alla fall mål mot Bristol City.

Victor Lindelöf blev Uniteds dyraste försvare genom tiderna

Victor Lindelöf spelar i samma klubb men hade en oerhört tuff start efter att han blivit köpt av Mourinho från Benfica i somras som klubbens dyraste försvarare genom tiderna. Efter en mäktig tackling på mittplan mot Brighton har det dock vänt rejält för Iceman. Det har blivit många starter och Lindelöf har stått för flera riktigt bra insatser och kan spela både som mittback och högerback.

Martin Olsson har representerat både Blackburn och Norwich men numera hittar vi vänsterbacken i walesiska Swansea FC. Laget har dock haft det enormt tufft och trots stjärnor som Renato Sanchez och Wilfried Bony huserar Swansea längst ner i tabellen. Martin Olsson är dock ordinarie vilket lär glädja Party-Janne en hel del.

Betta på Premier League hos Bethard

Vill du betta på världens hetaste fotbollsliga eller på annan sport kan du göra det hos Bethard. Då får du riktigt höga odds och hittar alltid roliga marknader från alla världens hörn. Är du inte medlem hos Bethard kan du dessutom ta emot en unik och för andra dold välkomstbonus på 100% upp till 1400 kronor. Det gör att du får en riktigt fin start i ditt bettande. Se till att skapa ett konto på direkten för en spelupplevelse utöver det vanliga.

BetHard