affisch Justin Timberlake och Ben Affleck axlar huvudrollerna i Runner Runner, en ny film om poker som kommer ha exklusiv premiär nästa månad i Las Vegas för att sedan gå upp på biograferna den 4 oktober.

För manus står Brian Koppelman och David Levien som även skrev manus till den kända Rounders med Matt Damon som pokerexpert. Regisserar gör Brad Furman som bland annat låg bakom regin till The Lincoln Lawyer.

Filmen kommer kretsa kring onlinepoker och även hur själva branschen sköts – och i detta fall missköts. Ben Affleck spelar en företagsmogul som från Costa Rica driver ett spelbolag medan Justin Timberlake är pokerspelaren som tror sig har blivit lurad på pengar av samma företag. Även om inte handlingen har presenterats i detalj går det att misstänka att manusförfattarna blivit påverkade av händelserna kring ”Black Friday”.

Filmen Runner Runner kommer definitivt i ett intressant läge då legalisering av poker och andra former av gambling i USA blivit en het fråga igen. Frågan är huruvida den dystra syn på spelindustrin filmen tycks ge kommer påverka de beslutsfattare som är involverade i frågan.