robotnikSlotten Robotnik från Yggdrasil har haft premiär och finns nu att spela hos Cherry Casino, Leo Vegas och Vera & John.

Robotnik är den tredje slotten från den nya spelutvecklaren Yggdrasil, och har en söt liten 3D-robot som huvudperson. Robotnik utspelar sig i ett fantasifyllt rymdlandskap och det är rymdstenar i olika starka färger som pryder hjulen, vilket gör att Robotnik rent visuellt påminner en del om NetEnts Starburst och Elements.

Rent spelmässigt skiljer sig dock Robotnik från både Starburst och Elements. Roboten kan när som helst dyka upp på skärmen för att dela ut vildsymboler, vilket triggar ytterligare händelser.

Robotnik har vare sig spridningssymbol, free spins-läge eller bonusbana. Istället har Yggdrasil valt att lägga fokus på vildsymbolerna. Det finns en vanlig vildsymbol och en vildsymbol som även fungerar som 3x-multiplikator, och som nämnts ovan kan dessutom roboten dyka upp för att dela ut extra vildsymboler (både vanliga och sådana med multiplikator). Vildsymbolerna ger dig dessutom re-spin där vildsymbolerna fryser fast och övriga symboler snurrar om gratis.

Enligt information på Yggdrasils sajt baseras Robotnik på en modern tolkning av den klassiska kompositören Johann Strauss II:s verk An der schönen blauen Donau och Stanley Kubrick’s kultförklarade film 2001: A Space Odyssey. (I filmen spelas An der shönen blauen Donau i bakgrunden när en rymdplan dockar med en rymdstation samtidigt som ett annat rymdskepp påbörjar sin väg mot månen.)

I sin andra slot, Winterberries, valde Yggdrasil Gaming en finsk polka som bakgrundsmusik, och när det kommer till Robotnik har de varit ännu mer fantasifulla. Istället för att använda valsen An der shönen blauen Donau rakt av har de moderniserat den och lagt till en tung basgång i bakgrunden, vilket skapar en smått surrealistisk stämning.

Precis som Winterberries är Robotnik en slot med hög varians.