Robert Aschberg och Gert Fylking har snart nått Hagmyrens travbana utanför Hudiksvall på sin långa marsch för att uppmärksamma prostatacancer. Den 6 mars i Ystad togs de första stegen mot Haparanda för kampen mot denna cancerform och nu på fredag kl 13.45 har de hunnit till Hagmyrens travbana utanför Hudiksvall. Där kommer Robert Aschberg och Gert Fylking att följa den Rixallsvenska hästen Clouds Above i lopp 7 – och tävla mot varandra i ponnylopp.

Syftet med Robert Aschberg och Gert Fylkings 180 mil långa vandring från Ystad till Haparanda är att i samarbete med Cancerfonden uppmärksamma Sveriges vanligaste cancerform, prostatacancer, sprida information om sjukdomen och samla in pengar till fortsatt forskning.

-”Vi hoppas att alla som kommer till Hagmyren vill stötta insamlingen. ATG och STC kommer att skänka 15 000 kronor tillsammans och det kan bli ytterligare 15 000 kronor om Clouds Above vinner loppet”, säger Kerstin Wallentin, kommunikationsdirektör på ATG.

Att det blir just Clouds Above som duon kommer att heja fram är ingen tillfällighet. Gert Fylking är initiativtagare till Rixallsvenskan, en riksomfattande tävling med 16 stycken hästar där varje häst ägs av 1 000 andelsägare. Clouds Above körs av Jan-Olov Persson och tillhör Stall RIX FM Hälsingland.

-”Då det är årsdebut för Clouds Above räknar vi med att många delägare kommer att finnas på plats på Hagmyren. Clouds Above har alla förutsättningar för att bli en topphäst, då pappan är elitloppsvinnaren From Above”, säger Markus Myron, projektledare på STC för Rixallsvenskan.

Efter loppet kommer Robert och Gert att själva sätta sig upp i sulkyn bakom varsin ponnytravare.

Ett reportage från besöket på Hagmyren kommer att visas i söndagens Vinnare V65 i TV4 (kl 17.10).

Läs mer här:

  • www.cancerfonden.se/ystadhaparanda
  • Rixallsvenskan.se