Richard Glynn blir ny VD för det brittiska spelbolaget Ladbrokes. Han är erfaren inom branschen och kommer tillträda jobbet den 22 april i år.

Jag är väldigt entusiastisk och stolt över att bli en del av Ladbrokes,” sa Glynn i ett officiellt uttalande. ”Det är ett fantastiskt företag med stora möjligheter inom en snabbt växande bransch. Jag ser fram emot att jobba tätt ihop med Ladbrokes teamet för att ta till vara på gruppens stora potential.”

Glynn kommer dels att erhålla en fast lön om £580 000, dels en prestationsbaserad ersättning som kommer att utgå i form av aktier förutsatt att Ladbrokes når vissa mål. Glynn kommer att ges 1,18 miljoner aktier som måste behållas i minst 3 år, samt 4 miljoner aktier till inom 5 år om de uppsatta målen nås och aktiekursen vid bonustidpunkten överstiger £2. Ladbrokes måste med andra ord vara värt minst £400 miljoner för att Glynn skall erhålla sin bonus.

Ladbrokes styrelseordförande Peter Erskine är övertygad om att Richard är den rätte för jobbet.

“Vi är mycket nöjda med att Richard blir nästa VD för Ladbrokes,” kommenterade han, och tillade att Ladbrokes genomfört en internationell jakt efter den bästa kandidaten.