Chelsea vs Manchester City

Efter 13 raka hemmasegrar förlorade Chelsea mycket oväntat mot Crystal Palace i förra omgången. Nu jagar man revansch mot ett Manchester City som bara måste vinna för att överhuvudtaget ha en mikroskopisk chans att ta hem ligan. 

Chelsea missade chansen att utöka sin stora ledning i ligan när man förlorade mot Crystal Palace med 1-2. Nu är gapet ”bara” sju poäng ner till tvåan Tottenham. Vid Chelsea-seger ikväll är i alla fall Manchester City med all säkerhet definitivt borta från tittelracet, då återstår bara Tottenham som någorlunda realistisk utmanare. Skulle de förlora samtidigt som Tottenham vinner sin match är avståndet enbart fyra poäng, så ur den aspekten är det en väldigt viktig match för Chelsea.

I övrigt är förutsättningarna mycket goda för Chelsea inför matchen. Det är bara Victor Moses som är tveksam till spel, annars har man fullt lag.

Manchester City har varit en rejäl besvikelse i ligan och Champions League. Laget ligger nu hela 11 poäng efter ligaledaren Chelsea och dessutom åkte man ur Champions League mot ett på förhand svagare Monaco. Pressen är därför stor på Pep Guardiola att vinna ikväll. Manchester City ligger så pass långt efter Chelsea att de får rikta in sig på att knipa en CL-plats istället. Allt annat än topp 4 skulle vara ett stort fiasko för detta hårdsatsande lag. Vinner de ikväll hamnar de på en direktplats till Champions League och går således om Liverpool.

Skadeläget ser helt ok ut för City, det är bara Bacary Sagna som saknas förutom långtidsskadade Gabriel Jesus och Ilkay Gundogan.

Tips

Det kommer bli en tuff match med två lag som går för seger, men Chelsea är i grunden ett mycket starkare lag. På hemmaplan släpper de inte in många mål och efter förlusten senast lär de vara extra revanschsugna att vinna. Vi tror att Chelsea tar hem segern ikväll och att det kommer bli målsnålt. 

 

Spela på matchen hos 888sport