Manchesterderby

Dags för säsongens andra Manchester-derby när Ligacupen är tillbaka. Det är 8-delsfinaler på schemat och ända sedan det stod klart att Manchester United skulle möta lokalrivalen Manchester City så har uppladdningen varit i full gång. Old Trafford är spelplatsen för kvällen, avspark 21.00 och frågan alla ställer sig är om José Mourinho och hans Manchester United kan hämta sig ifrån stjärnsmällen man åkte på i helgen mot Chelsea FC.

 

Manchester United – Manchester City | Avspark 21.00

Manchester United får en tidig chans till revansch för den snöpliga förlusten man åkte på i september månad när Manchester City gästade Old Trafford. 2–1 slutade matchen då efter en styrkedemonstration av de ljusblå under första halvlek.

Nu ställs man emot varandra igen, denna gången i ligacupen och vi kan förvänta oss en hel del förändringar i startelvorna jämfört med ligaspelet. Båda lagen matchas för tillfället hårt med spel både i Europa och i ligan så rotation är att vänta ifrån båda lägren.

Kvällens möte känns på förhand högst ovisst med tanke på osäkerheten kring hur mycket de båda tränarna väljer att satsa på ligacupen. José Mourinho har under tidigare säsonger visat sig prioritera andra turneringar högre men är samtidigt medveten om att en derbymatch inte kan ses som en match i mängden.

Pep Guardiola var inte nöjd med lagets senaste match i ligan då man endast fick med sig ett oavgjort resultat ifrån mötet med Southampton. En reaktion på det poängtappet är att vänta i kvällens match och därför känns 2.70 gånger pengarna för bortaseger klart spelvärt, hitta spelet hos Expekt!