AIK Europa League

AIK stod för en helt okej insats när lagen möttes senast. Man hade kunnat gått ifrån matchen med en ledning inför returen i Portugal men så blev inte fallet. Istället är det 1-1 och AIK måste gå framåt för att kunna avancera i tävlingen.

AIK kunde satt fler chanser

Nu har AIK förstärkt med förra årets succéanfallare Chinedu Obasi. Lägg till Obolo-värvningen Stefanelli från Argentina och AIK har plötsligt fyllt på där det varit behov – nämligen i offensiven. Men det återstår att se om Stefanelli motsvarar den hype som varit kring honom. I första matchen mot Braga lyckades han strula till det och ta bollen från Kristoffer Olsson som bröt sig igenom försvaret och hade guldläge, men Stefanelli kom från offside och tog bollen av hans medspelare och spelet blåstes av.

 

Braga kan bättre

Om man ser det hela ur Bragas perspektiv så åkte de upp till Stockholm och gjorde det de skulle – hålla hyfsat tätt och om det vill sig så får de in ett bortamål inför returen hemma. De imponerade inte i matchen utan det var AIK som oftast höll i taktpinnen. Även om de blixtrade till ibland. Men de behövde samtidigt inte imponera, de har ett bra resultat i ryggen och är i nuläget vidare. De lär steppa upp ikväll och spela ut hela registret och visa klasskillnad. Men något som talar till deras nackdel är att den portugisiska ligan inte har börjat än och de är inte inne i matchlunken än.

Kvällens match

Gnaget måste vinna eller få ett oavgjort resultat med minst 2-2, 1-1 tar dem till förlängning. Det återstår fortfarande att se vad det är för lag som AIK ställer upp med här. De har Sirius borta på söndag, som man nog mer än gärna vill ta poäng mot. Det blir en svår avvägning. Chansen att avancera i Europa League finns, även om det blir svårt att spela ut Braga nere i Portugal. Hur tror du det går i matchen? Just nu står Braga till 1.66 hos Betsson.

Spela på Europa League-kvalet hos Betsson!

Betsson