World Poker Tour (WPT) Merit Cyprus Classic är över och Tysklands Marvin Rettenmaier har skrivit in sig i pokerhistorien genom vinna två WPT Main Events i rad – en bedrift som ingen annan lyckats med.

Marvin Rettenmaier vann säsongsfinalen av WPT X på Bellagio i maj 2012, och nu när WPT säsong XI hade premiär på Cypern var Rettenmaier återigen framme och la beslag på guldet. Rettenmaier har haft ett mycket bra år hittills och hans vinster från pokerturneringar börjar närma sig $2 miljoner för 2012. I maj, bara några dagar innan $25 500 WPT World Championship på Bellagio, anslöt han sig dessutom till PartyPokers stall av sponsrade proffs.

Så här såg det ut inför finalen av WPT Merit Cyprus Classic:

1) Ran Azor, 2 405 000
2) Artur Voskanyan, 2 003 000
3) Marvin Rettenmaier, 2 002 000
4) Kiryl Radzivonau, 1 865 000
5) Victor Parashiv, 1 115 000
6) Joseph El Khoury, 435 000

Finalbordet blev en fantastisk uppvisning av Rettenmaiers skicklighet och han skickade personligen samtliga fem motståndare från bordet.

Förste person att köras från bordet blev Kiryl Radzivonau som fick ont om marker och gick all-in med ruter knekt – spader tio på hand. Rettenmaier synade med pocketdamer, och då hjälpte det föga att Radzivonau fick hjälp av en tia på floppen. Dessutom fick Rettenmaier extra hjälp av en dam på floppen.

Efter tre timmar av små potter kom äntligen nästa utslagning. Joseph El Khoury hade bara tio stora mörkar kvar i stacken när han gick all-in från knappen med klöver ess – spader två på hand. Rettenmaier synade med hjärter ess – klöver dam. På bordet landade klöver fyra – hjärter åtta -klöver sex – hjärter tre – vilket gav El Khoury en strimma av hopp, men en ruteråtta på rivern innebar att potten gick till Rettenmaier.

Rettenmaier hade nu mycket gott om marker och kunde köra hårt med sina kvarvarande motståndare vid bordet. Victor Paraschiv tre-bettade sig all-in med klöver kung – klöver fem och Rettenmaier var inte sen att syna med kungar på hand. Paraschiv fick hjälp av en femma på turnen, men mer än så blev det inte och därmed var även Paraschiv ute ur turneringen.

Nu återstod tre spelare, tills Rettenmaier höjde till all-in med spader dam – klöver nio och Ran Azor bestämde sig för att syna med sjuor på hand. Rettenmaier fick stegdrag med öppna ändar på floppen, men det var drottningen på rivern som gav honom potten.

När heads-up inleddes mellan Rettenmaier och Rysslands Artur Voskanyan hade tysken ett markerövertag på mer än 4:1 och han avslutade turneringen efter blott två händers heads-up spel.

I sista handen av WPT Merit Cyprus Classic gick kombatanterna gick all-in, Rettenmaier med ruter knekt – ruter nio på hand och Voskanyan med klöver ess – hjärter tio. Rettenmaier fick en nia på floppen, och övriga kort var inte till någon nytta för någon av dem. Rettenmaier kunde därmed njuta av att som första spelare någonsin ha vunnit två WPT Main Events i följd.

Näst på schemat står WPT Parx Open Poker Classic i USA dit Rettenmaier kommer att bege sig för att försöka bli historisk ytterligare en gång genom att vinna tre WPT på raken.

Resultat från finalen av WPT Merit Cyprus Classic

1Marvin Rettenmaier$287 784
2Artur Voskanyan$184 020
3Ran Azor$118 360
4Victor Paraschiv$87 610
5Joseph El Khoury$65 770
6Kiryl Radzivonau$52 590