Lördagen den 24 oktober skrev Stryktipset historia då en ensam vinnare tog hem hela vinsten på 10 000 000 kronor efter att ha satsat 12 kr. Stryktipset firar i år 75 år, och precis i dagarna pågår firandet för fullt. Därför har Svenska Spel valt att krydda vinstutdelningen på Stryktipset. En man i Malmö blev därmed historiens rikaste Stryktipsvinnare.

Efter att alla matcher var spelade stod han ensam kvar med den rätta raden. Och inte nog med det, spänningen kvarstod ända in i 90:e minuten i matchen mellan Cardiff och Sheffields United, då Cardiffs James Harpers avgjorde i sista minuten till 4-3!

Hade inte det avgörande målet kommit, hade två vinnare istället fått 13 rätt på resultatet 3-3, och därmed hade inte heller Jackpotten på 10 miljoner gått ut.

Men nu strålar en man i Malmö ikapp med den guldkantade tillvaro han får resten av livet. Och det för ynka 12 kronor som han satsade på lördagens Stryktipsomgång. Mannen hade spelat sina 12 Stryktipsrader för 12 kronor hos ICA Kvantum Malmborg.

Vinner man så här mycket pengar, bjuder Svenska Spel också vinnaren med sällskap till Svenska Spels huvudkontor i Visby. I Visby får vinnaren prata med banken om framtiden, innan Svenska Spel bjuder på en trevlig lunch innan det är dags för hemfärd samma dag.

Det tidigare vinstrekordet för Stryktipset är från 2008 på 7 miljoner kronor till en man i Täby.

Nu fortsätter Stryktipset 75-årsfirandet och redan nästa lördag ligger återigen 10 miljoner i potten till den person som ensam får 13 rätt på Stryktipset.