Så kommer rivern. Hur kan det vara möjligt? Killen lyckas på något mirakulöst vis få det enda kort som kunde rädda honom. Det här händer aldrig i livepoker, internetpoker är uppenbarligen helt riggat. Känner du igen det här?

Många pokerspelare världen över tror att poker på internet är riggat på något sätt. De flesta av dessa har kanske inte riktigt alla indianer i kanoten och skulle behöva någon typ av vård, men samtidigt är det inte fel att ifrågasätta autenticiteten hos de slumpgeneratorer som används vid onlinepoker.

Om ett virtuellt pokerrum någonsin skulle visa sig vara medvetet riggat skulle det förlora alla sina spelare och företaget skulle gå i konkurs. Det finns gott om pengar att tjäna på rakes oavsett vem som vinner potten, så företagen har egentligen ingen anledning att manipulera korten. Detta hindrar dock inte slumpgeneratorerna från att vara dåligt programmerade, vilket kanske skulle kunna resultera i att bisarra händer dyker upp mer frekvent än hos casinon och pokerklubbar ute i en fysiska världen.

Oavsett var man själv står i debatten om riggad internetpoker är det intressant att ta en närmare titt på en tekniska innovation som kanske kan hjälpa till att mildra oron hos de som tror på existensen av en pokerkonspiration på nätet. Gene Giola har tillsammans med sitt team utvecklat RealDealPoker.com, en sajt som använder sig av fysiska kort som blandats av ett automatiskt system vid namn “Cut N’ Shuffle®”.

Efter att korten blandats erbjuds spelarna att skära leken. De kan välja var någonstans leken ska skäras eller avböja att skära den. Sajtens skapare hävdar att detta kommer motverka användandet av pokerrobotar vid deras bord, samt öka autenticiteten i spelet.

Förutom fysiska kort som garanteras vara slumpmässigt blandade och synliga för alla spelare, erbjuder webbsidan ytterligare bevis på autenticiteten genom att göra det möjligt för varje enskild spelare att mot en mindre avgift kräva kontroll av vilken hand som helst när som helst. Kontrollen sköts av en oberoende tredje part.

Om den kontrollant som undersöker handen inte kan visa att allt gått rätt till kommer samtliga spelare att få sina pengar tillbaka och den spelare som begärde kontrollen kommer att belönas med en summa motsvarande 100 gånger kontrollavgiften!

Pokerrummet är inte igång ännu, så du kan endast spela för låtsaspengar i deras freerolls, men ett fullskaligt öppnande förväntas ske mycket snart. De låtsatpengar du vinner nu kan du dock lösa in till riktiga pengar när de väl kört igång.

För tillfället innehåller RealDealPoker.com endast minimalt med information, men skaparna har dock lagt upp en tämligen cool video som visar hur blandningstekniken fungerar i praktiken.

Det här är definitivt något man bör hålla ögonen på och förhoppningsvis kommer det att tysta de som tvivlar på onlinepokern och dess renhårighet.