Han är opålitlig som få. För Quarcio du Chene och Björn Goop var det vinna eller försvinna i V75:s sista avdelning. Det blev knockout på strålande tiden 1.11,4 – mitt i vintern.
- Jag lät honom springa av sig lite, sa Björn Goop.

Quarcio du Chene har alltid varit en snackhäst hos familjen Goop. Han har flera gånger visat prov på en ruskig kapacitet, men också osäkra tendenser. Den här lördagen visade han vilka resurser som finns inombords. Att springa 1.11,4 en regnig och råkall februaridag säger det mesta.
- Hästen har alltid visat hög kapacitet men också varit väldigt egensinnig. Han visade mycket energi innan loppet idag och därför lät jag honom springa av sig lite. Det var inte slutsålt i mål, sa segerkusken Björn Goop.

När startrusningen lagt sig sände Björn Goop iväg sin skjutare. Quarcio du Chene tog sig fram till ledande Strong Boy D.E. och påbörjade massagen direkt. In i sista kurvan hade han övertagit ledningen och länsade undan i ohotad stil. Då började femåringen plötsligt att sjabbla med aktionen. För ett ögonblick såg det ut som att hästen skulle galoppera.
- Det där är tyvärr Quarcio du Chene i ett nötskal. Han kan hitta på sådana hyss ibland och tycker det är bekvämt att galoppera, sa Goop.
Men femåringen höll sig på benen och defilerade hem en mycket lätt seger. Prestationen skvallrar om kommande stordåd längre fram på säsongen. Man kan alltid fantisera om att översätta tiden 1.11,4 mitt i vintern till elitloppshelgen med helt andra förutsättningar.
- Närmast väntar finalen för Quarcio du Chene. Sedan får vi se. Det är långt till storloppen och det känns bara dumt att spekulera redan nu om dem. Tyvärr vill han inte alltid sitt eget bästa utan har för mycket överskottsenergi.
I programmet Vinnare i TV4 fick Björn Goop frågan om Olympiatravet kunde vara aktuellt. Då svarade han med att såga sin egen hemmabana.
- Tyvärr körs det på Åby som har open stretch…

Dubbel till Lähdekorpi
För övrigt hade Kari Lähdekorpi en bra dag på Jägersro. Han fick två tränarsegrar genom Blues Star och Go On Pale. Den sistnämnde hade Lähdekorpi gått ut tidigare i veckan i media och sagt att hästen var stenklar. Det löftet infriade han alltså.
- Jag hade feeling att han bara skulle vinna det här. Nu blev det också ett perfekt lopp för hans del, sa Kari Lähdekorpi som också räknade in en tredjeplats i gulddivisionen genom Kocabar.
Gulddivisionen blev annars ett rafflande lopp, helt i publikens smak. Det var rejäl körning från start där innerspårets Prestige försvarade ledningen. Johnny Takter avancerade fram utvändigt med Kocabar efter ett varv och provade för täten. På sista bortre långsidan kastade Lutfi Kolgjini loss bakom Paul November som dock galopperade under en hastig attack. I sista kurvan angrep Skogans Joker och med i dennes rygg liftade Go On Pale. Det blev en tät upploppsstrid där Go On Pale till slut tog sig förbi Skogans Joker.
- Det var väldigt bra för vår del att det blev lite speedkörning. De körde 1.10 första 500 metrarna och sedan blev det full körning över sista bortre långsidan. Vi fick rygg på Torbjörn Janssons häst och det var nog tur för han var seg att ta sig förbi. Go On Pale gjorde ett jättebra lopp, sa Thomas Uhrberg.

Trodde inte på seger
Omgångens enda skräll levererade Johnny Takter bakom Lähdekorpi-tränade Blues Star. Efter ett smyglopp i tredje par invändigt kom luckan och han fångade in undflyende ledaren Chili Ås kort före mål.
- Det här var väldigt överraskande för mig och jag trodde inte att han skulle vinna på förhand. Jag fick inte upp förhoppningar förrän 100 meter kvar när ”Luddes” häst sprang in i väggen, sa Johnny Takter.

Sevärd match i lärlingsloppet
Lärlingsloppet bjöd på två fina prestationer. Jenny J Karlsson gav sig iväg från kön 1200 meter kvar med Hoity Toity Face. Med i dennes rygg hakade favoriten Rocket Power och Johan Untersteiner på. Sedan blev det en härlig match sista halvvarvet. Fem hundra meter kvar lossade Jenny Karlsson ordentligt bakom Hoity Toity Face. Hon drog iväg och skaffade sig en klar ledning samtidigt som Rocket Power jagade bakom. Han sög sig allt närmare och kort före mål tog han sig förbi.
- Det blev nästan bättre än jag kunde tro på förhand. Det var bra tempo som vi kunde sitta och gotta oss i. Sedan fick vi bra draghjälp av Hoity Toity Face. När vi kom fram som tvåa i sista sväng var jag inte så orolig. Han avgjorde säkert och har hittat nya växlar hos pappa den sista tiden, sa Johan Untersteiner.

Övriga vinnare på V75 var Going Southwind (Åke Svanstedt), Mellby Ready (Erik Adielsson) och Revenue J:r (Lutfi Kolgjini). Sju rätt på V75 gav 47 461 kronor.