sunderland

Den engelska fotbollen tjuvstartar på fredag i form av Championship då Sunderland öppnar dörrarna till Stadium of Light och tar emot Derby County.

Sunderland tar nya tag

Sunderland som har harvat på i botten av Premier League i flera säsonger åkte till slut ur. Tidigare år har man lyckats skärpa till sig och kämpat sig kvar med näbbar och klor och precis klarat livhanken, men så blev inte fallet den här gången och man får kämpa på nere i Championship. Visst känns det som att man kan dra en Gefle-parallell här?

Det har hänt en del hos Black Cats, den evigt unge Jermain Defoe har skrivit på för Bournemouth och målvaktstalangen Jordan Pickford såldes till Everton, samtidigt som tränaren David Moyes har lämnat skeppet.
Det är inte mycket som är positivt i Sunderland-lägret just nu och de är inte favoriter att studsa upp tillbaka till högsta divisionen, åtminstone inte i nuläget. Hos Bet365 är det sju lag före Sunderland som är större favoriter att gå upp.
En annan intressant aspekt är att det är 15 i odds på att Sunderland åker ur Championship. Jämför det med Middlesbrough som har 67 i odds på nedflyttning. Båda två åkte som bekant ur Premier League nu senast.

Svaga i premiärer

Det som hade behövts hade varit en vinst i premiären och fått lite mental vind i seglen. Dessvärre har Sunderland varit rätt dåliga i premiäromgången. De har inte vunnit någon av sina sju senaste säsongsinledningar. Jämför det med Derby som är lite mer taggade när första omgången spelas, då de inte har förlorat någon av sina åtta senaste öppningshelger. Men givetvis så har Sunderland haft tuffare motstånd då man har varit en division högre upp dessa år.

Jag spelar Derby County, Draw No Bet till 2.10 då Derby är en mer harmonisk förening i nuläget och det finns lite mer positiva tongångar i laget medan Sunderland känns som ett lag i fritt fall. Oddset hittar du hos Bet365

Spela på Championship hos Bet365

bet365 - ett av världens mest kända spelbolag