Både V64 och V5 på onsdagar och tvilling med franska odds är två spelnyheter ATG lanserar i början av januari i år. Först ut är V5 som får sin premiär på onsdagar på Solvalla den 6 januari. V5 kommer att köras som lopp 2-6, och V64 som lopp 4-9.

–”V64 på onsdagar har under 2009 gått väldigt bra. Med införandet av ytterligare ett streckspel som V5 vill vi fortsätta att bygga och förstärka spelupplevelsen på onsdagar”, säger Kent Öhlander, Försäljnings- och Marknadsdirektör på ATG.

Tvilling med franska odds på franska lopp får sin premiär den 11 januari. Tidigare har de svenska kunderna kunnat spela Vinnare och Plats in i den franska vinstpotten på lopp i Frankrike. Spelformen Tvilling går ut på att hitta de två första hästarna (1:an och 2:an utan bestämd ordning) i mål.

–”Det har varit ett stort intresse för tävlingarna från Paris under hösten. Därför är det extra roligt att vi nu kan lansera Fransk Tvilling med franska odds, och dessutom bjuda på ytterligare lopp från Vincennes”, säger Leif Almgren, chef för ATGs internationella avdelning.

Regler för Fransk Tvilling
Fransk Tvilling kan du spela på lopp som avgörs i Frankrike. Spelet ingår i den totala franska potten och sker med de regler och villkor som gäller för arrangören PMU i Frankrike:

  • Lägsta insatsen är 10 kronor.
  • Enbart en utgångshäst kan markeras.
  • Stryks en av hästarna i ett spel omvandlas spelet till Fransk Vinnare på övrig häst/hästar.
  • Stryks båda hästarna i ett spel med bara två hästar återbetalas insatsen.
  • Stryks någon av de hästar som spelats i kombination med utgångshäst omvandlas spelet till Fransk Vinnare på utgångshästen,
  • Stryks utgångshästen omvandlas spelet till Fransk Vinnare på de övriga hästarna, alternativt kan återbetalning av insatsen begäras fram till starten av loppet.

Loppen från Frankrike sänds med tre minuters fördröjning hos ATG-ombuden och via abonnemangstjänsten ATG LIVE på ATG.se.