Hösten 2007 beslutade Skatteverket att en pokerspelare i Malmö skulle beskattas på pokervinster från spelbolaget Nordicbet. Pokerspelaren överklagade beslutet med hjälp av spelbolaget och har nu fått rätt av Länsrätten i Malmö – pokervinster från spelbolag med hemvist inom EU är skattefria.

Skatteverket hävdade att vinsterna var skattepliktiga med hänvisning till att Cypern och Malta inte skulle vara EU-medlemsländer, något de båda länderna varit sedan 2004. Därefter ändrade Skatteverket uppfattning och hävdade att vinsterna skulle vara skattepliktiga med hänvisning till att utbetalningarna från NordicBet till kunden gjorts via en norsk bank.

Länsrätten ger dock Skatteverket bakläxa och konstaterar i sin dom att gällande svensk lag inte uppställer något krav som skulle hindra att den vinst pokerspelaren erhållit skall vara skattefri eftersom spelbolaget är registrerat inom EU. Pokerspelarens överklagande ska därmed bifallas.

-”Självklart glädjs Svenska Pokerförbundet över Länsrättens beslut. NordicBet har varit arrangör av de två senaste officiella svenska mästeskapen i online-poker och den här domen slår fast att samtliga vinster i Poker-SM varit skattefria”, säger Peder Månsson, ordförande i Svenska Pokerförbundet.