PokerTracker 4 Public Beta lanseras nu, vilket innebär att den fjärde versionen av det populära pokeranalysprogrammet PokerTracker släpps offentligt för betatestning.

En betaversion av PokerTracker 4 (PT4) har sedan en tid tillbaka varit tillgänglig för en liten grupp testspelare, men nu kan alltså vem som helst prova på den. Viktigt att tänka på är att det alltså handlar om en betaversion av PT4 och att det kan finnas diverse buggar som behöver fixas till innan den slutgiltiga kommersiella versionen av PT4 släpps senare i vår.

Du hittar de flesta funktioner från PokerTracker 3 i PokerTracker 4, plus en hel del nya funktioner. Dessutom har många av de gamla funktionerna fått en uppfräschning för att bli ännu bättre.

 • Här är några exempel på ändringar och nya funktioner i PokerTracker 4 (PT4)
 • Stöd för PokerStars Zoom Poker
 • Global Player Scatter Graph som hjälper dig hitta statistiska anomalier
 • LeakTracker letar upp läckor
 • Ny Vector HUD Engine som gör skärmen renare och mer överskådlig
 • Mer användarvänliga rapporter
 • Mer användarvänligt system för databashantering
 • Automatiserat noteringssystem för PokerTrackers HUD
 • Förinställda HUD-profiler
 • Möjlighet att anpassa HUD-profiler enkelt genom att dra och släppa
 • Sociala funktioner, bland annat videoexport till YouTube
 • Videoguide för nya användare som vill lära sig hur PT fungerar
 • Teman som kan användas för att ändra utseendet på PokerTracker

Om du är intresserad av att prova på betaversionen av PokerTracker 4, gå till PokerTracker.com och be om en betakod som gör det möjligt för dig att ladda hem mjukvaran till din dator.

Vad är PokerTracker?
PokerTracker är ett program som sparar spelares handhistorik i en lokal databas på användarens dator. Det går både att spara din egen historik och historik för andra spelare, något som har skapat en del kontrovers kring PokerTracker och liknande pokerprogram. Att man som spelare använder sig av PokerTracker för att granska, analysera och föra statistik över sitt eget spel är det få spelare som har någonting emot, däremot är det många som ogillar att deras motståndare använder sig av PokerTrackers Heads-Up Display (HUD).

PokerTrackers Heads-Up Disply låter dig se relevant statistik för dina motståndare, direkt vid bordet samtidigt om spelet pågår. Med hjälp av den handhistorik som sparats om de olika spelarna du alltså se att Spelare A brukar spela tajt, att Spelare B gärna synar, och så vidare. Vissa anser att detta bör räknas som fusk, medan andra ser PokerTracker som ett redskap som alla har tillgång till och kan välja om de vill använda eller inte, precis som pokertränare, pokerböcker och pokerkurser.

Att köpa PokerTracker kostar en del pengar, vilket gör att det sällan är hobbyspelarna och nybörjarna som har PokerTracker till hjälp, utan det är vanligen de mer rutinerade spelarna som med hjälp av PokerTrackers HUD skaffar sig en fördel vid bordet. Detta har i sin tur fått flera sajter, bland annat Bodog Poker, att börja erbjuda anonyma bord så att nybörjare och hobbyspelare inte ska behöva oroa sig över att historik kopplad till deras användarnamn lagras och används emot dem. Anonyma bord innebär också att erfarna pokerspelare inte kan leta upp nybörjare och följa efter dem från bord till bord för att plocka dem på pengar.