PokerStars Viktor Blom gick vidare till nivå två i NBC National Heads-Up Poker Championship genom att i torsdags vinna över Andrew ”Lucky Chewy” Lichtenberger, men under fredagens match mot Mike ”The Mouth” Matusow tog det stopp och det blev Matusow som gick vidare till tredje nivån istället för svensken.

NBC National Heads-Up Poker Championship hade paus år 2012 men har nu till till mångas glädje återvänt till Caesars Palace i Las Vegas. Det är inte ett öppet mästerskap utan 64 inbjudna spelare mäter sin krafter mot varandra. Att köpa in sig kostar $25 000 och förstapriset består av $750 000. Inför varje möte får spelarna 50 000 var i marker och mörkernivån startar på 150/300.

Dessa fyra spelare har gått vidare från Spadergruppen och Klövergruppen

Första spelaren som under fredagen säkrade en plats till nivå tre var Dan ”Jungleman” Cates som gick triss på rivern mot Chris Moormans tvåpar.

Det såg länge ut som att Phil Ivey skulle förlora mot Juston Bonomo, men han kämpade sig upp igen från ett underläge på 1:10. I den avgörande handen hade Ivey hjärter ess – klöver dam på hand mot Bonomos spader ess – spader knekt. På bordet landade 6-7-3-8-ess och det blev därmed Ivey som gick vidare till tredje nivån av NBC National Heads-Up Poker Championship 2013.

John Monnette fyrbettade sig all-in innan floppen med fyror på fickan och synades av Barry Greenstein som satt med pocketess. Bordet var inte till någon nytta för Monnette och Greenstein gick vidare till nästa nivå.

Riktigt nervpirrande blev det i sista handen mellan Shaun Deeb och Vanessa Rousso. Deeb fick stege på rivern, men Rousso visade sig ha en högre stege och Deeb fick lämna mästerskapet.

Övriga spelare som gått vidare från Spadergruppen och Klövergruppen är Scott Seiver (som slog ut Kyle Julius), John Hennigan (som slog ut Sam Simon) och Antonio Esfandiari (som slog ut Jonathan Duhamel).

Vilka åtta spelare som går vidare från Hjärtergruppen och Rutergruppen har ännu inte avgjorts.

Alla spelare som nått tredje nivån är garanterade en vinst på minst $25 000.

Nivå 3 för Spader och Klöver

Såhär kommer matcherna att se ut på nivå tre för de åtta spelare som tagit sig vidare från Spadergruppen och Klövergruppen.

SPADERGRUPPEN

Mike Matusowvs.Barry Greenstein
Phil Iveyvs.John Hennigan

KLÖVERGRUPPEN

Antonio Esfandiarivs.Dan Cates
Vanessa Roussovs.Scott Seiver

Utbetalningsschema för NBC National Heads-Up Poker Championship 2013

1$700 000 (ur prispotten) + $50 000 (från NBC)
2$300 000
3-4$100 000
5-8$50 000
9-16$25 000