PokerStars har värvat det brittiska pokerproffset Jake Cody som från och med denna vecka är en del av Team PokerStars.

Det var i samband med andra startdagen för PokerStars Caribbean Adventure (PCA) Main Event på Bahamas som Team PokerStars Daniel Negreanu passade på att offentliggöra värvningen och hälsa Cody välkommen till laget.

”PokerStars är alltid på jakt efter unga uppåtgående ambassadörer för spelet och jag känner att vi har funnit en guldklimp,” förklarade Daniel Negreanu. ”Den yngsta vinnaren någonsin av en Triple Crown. Han har vunnit ett WPT, ett World Series of Poker-armband och, viktigast av allt, ett EPT. Han kombinerar pokerskicklighet med ett gentlemannamässigt uppförande, vilket kan förväntas av ett PokerStars Team Pro. Mina damer och herrar, får jag be er hälsa Jake Cody välkommen till laget.”

Vi 22 års ålder blev Cody, som nu är 24 år gammal, den yngste spelare någonsin som lyckats ta en Triple Crown i poker, det vill säga vinna både ett World Series of Poker (WSOP)-armband, ett European Poker Tour (EPT) Main Event och ett World Poker Tour (WPT) Main Event.

Till råga på allt lyckades Cody få till sina tre segrare på rekordsnabb tid – det gick bara 16 månader från hans seger i EPT Deauville i januari 2010 tills han knep sitt första WSOP-armband i $25 000 Heads-Up Championship under WSOP 2011. Där i mellan han den unge talangen med att gå segrande ur WPT London Main Event i augusti 2010.

”Jake är en sådan fantastisk ambassadör för pokern i Storbritannien,” säger Liv Boeree, även hon en del av Team PokerStars. ”Han är extremt tävlingsinriktad och strävar alltid efter att förbättra sitt spel. Med så många titlar vid en så ung ålder har han en mycket lång och blomstrande karriär framför sig.”

PokerStars blogg passade på att fånga Cody för en intervju nere i marinan på Atlantis Resort för att fråga honom om hur han känner inför det nya sponsoravtalet.

”Det låter förmodligen fånigt, men det här är verkligen en dröm som slår in. Jag vet att det är vad alla säger, men för mig är det verkligen sant. Det här är något jag strävat mot under en längre tid. Att det nu verkligen sker…det är fantastiskt,” förklarade en glad Cody.

Han ser nu fram emot 2013 med stor tillförsikt.

”Förra året var tämligen långsamt, och jag spelade mindre live. Det fanns en del situationer där jag kunde ha gått djupt med 50/50-chanser gick inte min väg. Jag är dock den sista person som kan klaga på det. Jag har stora planer för det här året. Att ansluta mig till Team Pro har gett mig inspiration.”

En av Codys planer för år 2013 är att återvända till Deauville, kuststaden där han vann EPT Main Event i januari 2010 och påbörjade sin färd mot en Triple Crown. I år kommer EPT Deauville att äga rum den 30 januari – 9 februari, och själva Main Event spelas den 3-9 februari.

Vill du finnas på plats och kanske få möta Jake Cody vid borden i EPT Deauville Main Event? Klicka dig vidare till PokerStars för att lägga vantarna på ett välfyllt resepaket. Satelliter finns tillgängliga varje dag.