PokerStars har värvat den brasilianska fotbollslegenden Ronaldo Nazario till Team PokerStars SportStar. I laget ingår redan välkända namn som Boris Becker, Rafael Nadal och svenske Marcus Hellner.

Ronaldo Luís Nazário de Lima, mer känd som bara Ronaldo eller Ronaldo Fenômeno, började sin professionella fotbollskarriär i Cruzeiro i hemlandet Brasilien, och fortsatte sedan till PSV Eindhoven, Barcelona, Inter, Real Madrid, Milan och Corinthians. Under sin 19 år långa karriär han Ronaldo även med att spela nästan hundra internationella matcher för Brasilien och han är den spelare som gjort allra flest mål i World Cup (15 stycken).

När Ronaldo drog sig tillbaka från fotbollen år 2011 grundade han företaget 9ine som nu är en av de mest framstående agenturerna för idrotts- och underhållningsbranschen i Brasilien. Förra året tog 9ine sina första steg in i pokervärlden genom att bli agent för Andre Akkari, som är en del av Team PokerStars Pro Brazil.

Nu är det alltså Ronaldo själv som har skrivit på för PokerStars, och han kommer bland annat att delta i säsong sju av Brazilian Series of Poker (BSOP). När han spelar hos PokerStars på nätet är hans alias Ronaldo.

”Jag vill alltid göra mitt bästa i allting, både i fotbollen och i livet. Poker är en ny utmaning som känns spännande för mig, att läsa spelet och motståndarna och välja bästa väg för att vinna,” säger Ronaldo i en intervju med PokersStars-bloggen.

Spela livepoker i Latinamerika

Vill du åka till Latinamerika och spela poker? Den sjätte säsongen av Latin American Poker Tour (LAPT) pågår just nu för fullt och satelliter finns tillgängliga hos PokerStars på nätet där du kan vinna resepaket.

Resepaketen innehåller inköp till Main Event, hotellboende och rese- och fickpengar.

För att hitta satelliterna, öppna PokerStars pokerklient och klicka på ‘Event’ → ‘LAPT’ i pokerlobbyn.

Här är de anhalter som återstår för säsong 6 av LAPT

EvenemangStadFestivaldatum Inköp till Main Event
LAPT BrazilSao PauloApril 25-30, 2013R$3 600 + 400
LAPT Colombia National Poker ChampionshipMedellinJuni 5-9, 2013COP1 800 000 + 200 000
LAPT PeruLimaJuli 31-August 4, 2013$1 500 + 150
LAPT PanamaPanama CitySeptember 18-22, 2013$1 500 + 150
LAPT Uruguay Grand FinalPunta del EsteNovember 13-17, 2013$2 300 + 200