fillipinernaHjälparbetet pågår just nu i Filippinerna efter tyfonen Haivan / Yolanda och en av de organisationer som bidrar är PokerStars, via sitt hjälpprogram Helping Hands. Du kan också hjälpa till genom att donera från ditt spelkonto hos PokerStars. För varje €1 som du donerar ger PokerStars €2, så att totalt €3 går till katastrofhjälpen.

Förra veckan drabbades Filippinerna av en av de starkaste stormar som någonsin uppmätts. Denna tyfon – som gavs namnen Haivan och Yolanda – drabbade staden Tacloban särskilt hårt och guvernören har uppgett att uppemot 10 000 människor befaras ha omkommit där. Enligt siffror från FN har cirka 11 miljoner Filipiner drabbats av tyfonen och många är idag hemlösa.

PokerStars hjälpprogram Helping Hands samarbetar med den internationella hjälporganisationen CARE International för att förse de drabbade med akut katastrofhjälp i form av rent vatten, mat och skydd. Om tillräckligt mycket pengar samlas in kommer CARE även att kunna fortsätta hjälpa till på plats under de kommande månaderna genom att stödja befolkningen under återuppbygganden av drabbade områden.

Stöd räddningsarbetet

Du kan donera pengar till räddningsarbetet från ditt spelkonto hos PokerStars.

För varje €1 som PokerStars spelare donerar ger PokerStars €2, så om du till exempel donerar €10 kommer PokerStars att donera €20 och CARE får totalt €30.

Donera via turneringar

Du kan donera genom att registrera dig i någon av de specialturneringar i PokerStars lobby som heter Typhoon Haiyan Relief. Det är alltså inte riktiga turneringar och de kommer aldrig att genomföras, utan är bara ett sätt att administrera donationerna. Välj själv vilken turnering du vill köpa in dig till: €1, €10 eller €100. (För den som har konto i USD finns alternativen $1, $2, $5, $10, $20, $50, $100, $200 och $500.) Självklart kan man donera genom att köpa in sig till fler än en turnering.

De pengar som dras från ditt konto som inköp till ”turneringen” går direkt till CARE International. För varje €1 du donerar ger PokerStars €2.

Donera via överföring

Det går också att donera genom att göra en överföring till kontot ”Typhoon Fund” hos PokerStars. Gå till kassan i PokerStars lobby och välj ‘Överföring’. Välj hur mycket du vill donera och ange sedan ‘Typhoon Fund’ som spelar-ID för mottagaren. Du kommer sedan att få bekräfta att ‘Typhoon Fund’ är associerat med landet Isle of Man.

Precis som för donationerna via turneringar kommer PokerStars att bidra med €2 för varje €1 du donerar.

Mer information hittar du hos PokerStars, där det även finns länkar till CARE International så att du kan få veta mer om dem och deras arbete.