Det går nu inte längre att spela Double or Nothing Sit and Go:s hos PokerStars.

”Det här är inte ett beslut som var lätt att fatta, eftersom dessa turneringar har visat sig vara tämligen populära bland spelarna,” skriver en representant för PokerStars på den välkända pokerforumet TwoPlusTwo. ”Efter en grundlig utvärdering har PokerStars emellertid beslutat att formatet behöver förbättras.”

PokerStars Fifty50 Sit and Go kommer däremot inte att dras in. I en Fifty50 Sit and Go fortsätter spelet tills halva startfältet har lämnat bordet, precis som i en vanlig Double or Nothing S&G. Skillnaden ligger i hur prispotten fördelas. I en Fifty50 S&G delas pengarna i två delar. Hälften delas upp jämnt mellan återstående spelare. Hälften delas ut i förhållande till storleken på spelarnas stackar. Detta innebär att spelarna alltid har anledning att bry sig om hur stora deras stackar är. I en vanlig S&G ser man ofta hur spelare som fått ihop en tillräckligt stor stack för att i princip vara garanterade att inte åka ut spelar oerhört försiktigt eftersom det inte spelar någon roll om de ”går i mål” med en stor eller halvstor stack.

En av lockelserna med Fifty50 Sit and Go är den förhållandevis låga rejken.

”Rajken för normalsnabba Fifty50s är betydligt lägre än den som gällde för normalsnabba DoNs,” förklarar PokerStars. ”Double or Northing hade en rejk som i de flesta fall var dubbelt så hög för normalsnabba turneringar som för turboturneringar. Rejken för Fifty50 är mer i linje med övriga Sit and Go-turneringar hos PokerStars.”

PokerStars Double or Nothing Sit and Go:s var under en längre period måltavla för en kinesisk grupp pokerspelare som ägnade sig åt otillåtet samarbete. Fuskarna inriktade sig huvudsakligen på turneringar med inköp på $50 eller mer, och när det hela uppdagades slutade det med att PokerStars betalade ut över $2 miljoner i kompensation till sina spelare.