usa_flaggaAmaya som äger PokerStars och Full Tilt har efter flera års prövanden slutligen fått spellicens i USA och i delstaten New Jersey.

Det har gått över 4 år nu sedan ”Black Friday” då FBI beslagtog webbsajterna för några av de största pokerrummen som opererade i USA. Dessförinnan hade det gått att spela poker på nätet i USA, men endast för att pokerrummen hade sin bas i andra länder.

Sedan dess har ett par delstater legaliserat poker på nätet om pengar och licens har givits till bland annat PartyPoker och 888poker. Den största spelaren i branschen – PokerStars – har dock fått stå utanför i en långdragen prövning, men som nu är till ändå och utgången blev ett glädjande besked för Amaya samt många pokerspelare i USA.

PokerStars och Full Tilt har hittills bara tillstånd att bedriva sin verksamhet i delstaten New Jersey, men troligtvis kommer de få licenser även i övriga delstater där det är aktuellt med tiden.

För oss svenska spelare kommer detta till en början inte få några direkta konsekvenser. Trafiken kommer inte få en märkbar uppgång då spelarbaserna är separerade. Däremot kommer PokerStars och Full Tilt för första gången dela sina spelarbaser, men detta endast i USA.