Nyligen meddelade Unibet, Betsson och iGame att de anslutit sig till ett nybildat nätverk där det kommer gå att spela ”Fast Poker”, en snabb pokerform som påminner mycket om Full Tilts ”Rush Poker”. Nu har PokerStars offentliggjort att även de kommer att börja erbjuda snabbpoker, och deras variant heter ”Zoom Poker”.

När Full Tilt lanserade Rush Poker i början av 2010 blev det snabbt en succé, men när Full Tilt Poker stängdes ned under Black Friday 2011 och inte lyckades komma upp igen tvingades alla Rush Poker-fantaster återgå till vanlig snigelpoker. Nu ser det alltså ut som om alla dessa före detta Rush Poker-spelare har inte bara en utan två snabbpokervarianter att roa sig med framöver, Fast Poker och Zoom Poker.

Zoom Poker kommer åtminstone till en början enbart att erbjudas för kontantbordsspel, inte för turneringar. Så snart en hand är över för din del förs du vidare till ett nytt bord och får nya kort. Du behöver alltså aldrig vänta på showdown efter att du har lagt dig utan kommer omedelbart till ett nytt bord och kan kasta dig in i nytt spel. Zoom Poker har till och med funktionen ”fast fold” som gör det möjligt för dig att lägga dig redan innan det är din tur. Du kan alltså titta på dina kort, kasta dem omedelbart, och få ett nytt bord.

För dig som vill kasta dina kort men inte flyttas till ett nytt bord direkt finns också en praktisk funktion inbyggt i Zoom Poker. Håll ner CTRL-knappen när du klickar på Fold-knappen så får du stanna kvar vid bordet och se hur handen går. Denna funktion fungerar dock endast när du lägger dig på vanligt vis, inte när du använder dig av fast fold.

När du spelar Zoom Poker väljer du inte vilket bord du startar vid, istället anger du bara vilken sorts poker du vill spela och på vilken insatsnivå. Mjukvaran letar sedan automatiskt upp ett bord på rätt nivå och placerar dig där. Enligt PokerStars ska man normalt placeras vid stora mörken när man börjar spela, men det finns inte några garantier, och när du väl börjar snurra runt mellan olika bord kan du hamna på vilken plats som helst.

PokerStars håller för närvarande på att betatesta Zoom Poker vilket innebär att det kan förekomma en del barnsjukdomar och att vissa funktioner inte finns tillgängliga än. Det är dessutom långt ifrån alla PokerStars-sajter som deltar i betatestningen.

För närvarande erbjuds Zoom Poker endast för No Limit Hold’em och Pot Limit Omaha, och man kan bara spela med mikroinsatser. Det går att ha maximalt fyra Zoom Poker-bord öppna samtidigt, men det finns planer på att öka det framöver.