pokerstarsPrecis efter nyheten om att PokerStars börjar ta ut växlingsavgifter vid uttag kungörs nästa manöver av PokerStars: de höjer rejken på vissa spel.

Sedan Amaya Gaming köpte PokerStars från Rational Group har många förändringar skett och knappast varit till förnöjelse för spelarna i de flesta fall. Det senaste är alltså att PokerStars har valt att höja sin rake.

Bland det mest märkbara i denna höjning gäller för dem som spelar heads up i tubostrukturer. När det gäller hyper turbo höjs rejken från 2 till 5 procent. Sedan höjs rake från 5 till 7 procent på det nyligen införda Spin & Go. Den positiva nyheten är att du kommer kunna vinna 3000 gånger insatsen i stället för 1000 gånger insatsen som gällt hittills.

De som spelar cash game, no limit och pot limit, kommer vara med om en höjning av maxraken som dras från en pott, s.k. cap. Hur mycket beror på insatsnivån, men som mest kommer den höjas $2.

Ändringarna kommer genomföras vid olika tillfällen och den första börja gälla fr.o.m. den 3 november.

Reaktionerna har varit negativa – allt annat vore oväntat. På världens största pokerforum har kommentarerna haglat och mest drastisk i sitt utlåtande är antagligen den forummedlem som har postat en bild på en gravsten med texten ”PokerStars 2001-2014 WE WERE POKER”. Många är mer resignerade och menar att PokerStars kan göra ungefär vad de behagar då de ändå kommer förbli nummer ett i branschen.