PokerStars Spanish Championship of Online Poker (ESCOOP) startar nu i helgen och en av de spelare som kommer att delta är den spanske tennisstjärnan Rafael Nadal.

Rafael Nadal blev en del av Team PokerStars tidigare i år och gör nu sin nätturneringsdebut i ESCOOP Main Event. ESCOOP är den första stora turneringsserie som hålls på PokerStars.es, det spanskspråkiga pokerrum som lanserades i somras efter att PokerStars erhållit spellicens från spanska staten.

Nadal har sedan han värvades av PokerStars tränats av Isaac Mayolas, som lärt honom allt från grundläggande regler till mer avancerad strategi.

”Än så länge har vi lagt mycket kraft på att förstå vikten av handurval baserat på bordsposition,” sa Mayolas i en intervju på PokerStars blogg i september. ”Handurval och att spela ett gediget spel är dubbelt så viktigt för Rafa än för de flesta spelare eftersom så många människor kommer att försöka utmanövrera honom. Vem vill inte kunna säga ‘Jag besegrade Rafa Nadal’?”

ESCOOP kommer att spelas den 2-9 december och har totalt €500 000 i garantipotterna. Main Event spelas den 9 december, har ett inköp på €200 och en garantipott på €200 000.

På grund av den spanska spellagstiftningen är PokerStars.es – och därmed även ESCOOP – endast öppet för spelare bosatta i Spanien. För spelare i Sverige finns istället PokerStars Nordic Championship of Online Poker som endast är öppet för spelare i Sverige, Norge, Island, Finland och Danmark (inkusive Färöarna & Grönland). Denna turneringsserie ägde rum i början av denna månad och bestod av 11 stycken turneringar med sammanlagt $700 000 i garantipotterna.

Nyfiken på att veta mer om vilka turneringar som finns tillgängliga hos PokerStars just nu? Klicka dig vidare direkt – massor av stora garantipotter ligger redo att håvas in!