Trots att många spelare inte känner till det är den som i Sverige spelar nätpoker hos PokerStars.com skyldig att ta upp sina vinster i inkomstdeklarationen och betala skatt på dem. Detta beror på att PokerStars.com inte har sitt säte inom EU/EES-områdetFör spel på sajter som har sitt säte inom EU/EES-området får Sverige inte ta ut någon inkomstskatt eftersom spel hos Svenska Spel är skattebefriat. Om Sverige skulle låta bli att beskatta vinster hos Svenska Spel och samtidigt ta ut skatt på vinster från andra sajter och casinon inom EU/EES skulle det vara otillbörligt gynnande av ett nationellt företag och därmed strida mot EG-rätten.

För svenska pokerspelare som vill vara helt säker på att inte åka på någon skattesmäll har PokerStars idag kommit med mycket goda nyheter – PokerStars kommer inom kort att öppna upp en pokersajt med säte inom EU/EES-området.

”Jag är mycket glad över att meddela att PokerStars har säkrat en Malta Remote Gaming License och mycket snart kommer att lansera www.PokerStars.eu,” skriver PokerStars kommunikationschef Eric Hollreiser i PokerStars-bloggen.

Pokerstars.se finns redan online.

Tidigare har PokerStars fått licens från bland annat Italien, Franrike och Belgien, men alla dessa licenser har gällt spel inom det licensgivande landet. PokerStars.it är bara öppen för italienska spelare, PokerStars.fr är för den franska marknaden, och så vidare. PokerStars.eu kommer däremot att vara en internationell pokersajter som bland annat kommer att välkomna spelare från Sverige.