PokerStars utlyste i december en tävling där de utlovade 100 000 FPP till årets första SuperNova, och dessa poäng har nu gått till Alex ”Awice” Wice som kan förnöja sig med en rejäl shoppingrunda i PokerStars VIP Store där FPP:s fungerar som valuta. Wice kommer även att bli en av de pokerpersonligheter som avbildas på korten i PokerStars samlarkortlek för år 2013.

Hos PokerStars blir man SuperNova när man samlat ihop 100 000 VPP, något man gör genom att spela poker för riktiga pengar. Förutom Wice låg MouldyOnions bra till för att bli årets första SuperNova, och slutstriden blev mycket jämn. Både Wice och MouldyOnions spelade enorma mängder high stakes hyper turbo sit-and-go:s, men 39 timmar och 25 minuter in på år 2013 stod det klart att segern hade gått till Wice.

Efter vinsten delade Wice med sig av flera detaljer i pokerforumet TwoPlusTwo och avslöjade bland annat att han hade spelat upp till 50 bord samtidigt samt att det intensiva spelandet gjorde att han producerade enorma mängder svett.

”För att hinna i fatt MouldyOnions mot slutet var jag tvungen att även spela $60 hypers. Det var ganska tufft och tillslut spelade jag 50 bord samtidigt,” förklarade Wice. ”Jag svettades förmodligen en hel hink genom mina händer under de sista dagarna – talkpulver, handskar och många handdukar hjälpte inte.”