Flera professionella och kända pokerspelare i USA har öppet börjat stöda amerikanske presidentkandidaten Barack Obama. Anledningen är att Obama tror på en öppnare och mindre reglerad spelmarknad. Obama är även en duktig pokerspelare.

Pokerlegenden Doyle Brunson och pokerkändisen Andy Bloch, som båda deltar i World Series of Poker (WSOP), sade att de flesta som spelar i huvudeventet är pro Obama. En grupp som kallas Poker Players for Obama skriver t om en blogg på Obamas kampanjwebbsajt. Detta är första gången sedan Richard Nixon och Lyndon Johnsons dagar som professionella spelare är inblandade i en presidentkampanj.

Obamas största motståndare John McCain tycker också om att spela, bl a tärningsspelet Craps vilket han kan spela flera timmar i sträck med höga insatser. Dock så stöder McCain den lag som försvårar för onlinespelbolag att bedriva verksamhet i USA, vilket inte är populärt bland spelproffs.

Andy Bloch tror också att färdigheter i att spela poker är meriterande för en presidentkandidat eftersom det politiska spelet påminner om ett parti poker. Craps, som McCain spelar, är dock ett spel baserat mest på tur och förbereder inte en utövare att tackla politik.