Här hittar du profiler och biografier om kända och framgångsrika pokerspelare och pokerproffs. Tycker du att vi missat någon framstående pokerspelare uppskattar vi om du tipsar oss.

Alexander ”Kanu7″ Millar
Alexander "Kanu7" Millar är bland de tio spelare som vunnit mest pengar totalt online. Han har vunnit $3,4 miljoner på PokerStars där han spelat med nicket ”Kanu7”, vilket han idag mest förknippas med gällande sin onlinenärvaro. Han har också vunnit $1,9 miljoner på Full Tilt Poker med nicket ”IReadYrSoul”. Tidigare har han under flera år spelat framgångsrikt på PartyPoker, där han byggde upp sin bankroll (resultaten från dessa år är dock inte officiella). Han är idag aktiv på både Stars och FTP och är en av de mest fruktade spelarna på båda dessa sajter.
Ben ”Bttech86″ Tollerene
Ben Tollerene föddes i Vancover 1994. Han är känd under sitt nick ”Bttech86” som han använder på Full Tilt Poker. Där spelar han på de allra högsta nivåerna i spel som No Limit hold’em och Pot Limit Omaha, främst Heads Up i både cash game och Sit & gos.
Christer Björin
Christer Björin är en pokerveteran och kanske den bästa svenske turneringsspelaren någonsin, åtminstone om man tittar på resultaten. Inte minst i världens största årliga pokerevenemang World Series of Poker där han deltog redan 1991 har han under åren cashat vid över 50 tillfällen och vunnit två WSOP-armband.
Daniel Negreanu
Daniel Negreanu är en slags förste ambassadör för poker – hans pratglada och öppna stil vid pokerbordet, hans frispråkighet i intervjuer samt hans lysande talang för spelet har gjort honom till en av de mest respekterade och celebra pokerspelarna.
Erik Marcus Friberg
Erik Marcus Friberg är en framgångsrik svensk pokerspelare. Han är mest känd för sina framgångar vid WSOP och då främst för sin 8:e plats vid main event 2006. Denna 8:e plats gav honom $ 1 979 189 vilket utgör en mycket stor del av hans total vinstbelopp från liveturneringar $2,765,120.
Greg Merson
Greg Merson blev en kändis inom pokervärlden då han tog hem den mest åtråvärda titeln av dem alla 2012, World Series of Poker Main Event. Förutom ett WSOP-armband löd den officiella prissumman $8 531 853. Samma år skulle han vinna ett ytterligare WSOP-event, vilket skedde i $10,000 No Limit Texas hold 'em - Six Handed och resulterade i över en miljon dollar.
Gus Hansen
Gus Hansen är i särklass Danmarks mest kända pokerspelare och har också titulerats ”The Great Dane”. Gus eller Gustav som var hans dopnamn föddes den 13 februari 1974 i Köpenhamn. Vägen till poker gick via backgammon och Gus Hansen var en internationellt ryktbar backgammonspelare (som bäst raknad 23:a i världen) innan han upptäckte poker.
Isaac Haxton
Isaac Haxton, men smeknamnet ”Ike”, har under de senaste åren varit en av de mest framgångsrika pokerspelarna och har vunnit stora summor både live och online. Enligt thehendonmob.com har Haxton vunnit över $9 miljoner i liveturneringar och den statistik som visas av highstakesdb.com förtäljer att han dessutom vunnit ca $1,3 miljoner online.
Jamie Gold
Jamie Golds (född 1969) inspelade pengar i poker och rykte härrör i stort sett endast från en turnering – WSOP 2006 Main Event. Denna turnering som hade den största prissumma någonsin – vinnaren fick $12 miljoner – dominerades av Jamie Gold på ett sätt få har gjort. Gold träffade i stort sett allt som gick att träffa och blev relativt tidigt överlägsen chipleader och ökade bara avståndet till det övriga fältet.
Joe Hachem
Joe Hachem är mest känd för sin seger i World Series of Poker Main Event 2005. Han har också vunnit en World Poker Tour-turnering och är en av endast 4 spelare som vunnit både WSOP Main Event och en WPT-turnering.
Johan Storåkers
Johan Storåkers är en svensk pokerspelare som har nått stora framgångar internationellt vid olika turneringar inklusive 6 pengaplaceringar vid WSOP och två finalbord vid WPT. Han har även nått stora framgångar vid Master Classics of Poker i Amsterdam. Han har vunnit denna turnering två gånger. Han har tagit sig till pengarna totalt 80 gånger och vunnit 6 turneringer. Hans framgångar vid stora turneringar har tyvärr varit mycket mer begränsade sedan 2010. Fram till Augusti 2014 har han vunnit totalt $ 3 062 834 från liveturneringar.
Liv Boeree
Olivia ”Liv” Boeree föddes den 18 juli 1984 i Kent, England. Hon är i dag en av England mest kända pokerspelare, men det var långt ifrån självklart att hon skulle göra sig ett namn inom just poker.
Martin De Knijff
Martin De Knijff är en av Sveriges mest framgångsrika high stakes pokerspelare. Han är mycket framgånsgrik både som cash spelare och vid turneringsspel.
Martin Jacobson
Martin Jacobson är Sveriges mest framgångsrika turneringsspelare inom poker. Åtminstone om man ser till hur mycket han har vunnit. Martin Jacobson har vunnit totalt $ 5 538 041 från sitt deltagande i större turneringar.
Michael Tureniec
Michael Tureniec är en svensk pokerspelare med stora framgångar både vid live turneringar och online. Han har vunnit totalt $2,962,316 vid turneringar och hans största enskilda vinst kom när han blev två vid EPT European Poker Championships 2008. För detta belönades han med $ 961 902. 2011 vann han ett EPT armband genom att vinna EPT köpenhamn.
Patrik Antonius
Patrik Antonius är Finlands mest framgångsrike pokerspelare någonsin. När denna kortare biografi om Patrik Antonius skrivs är han dessutom den spelare som vunnit mest pengar av alla online. Ja, sedan ett tag är Patrik Antonius till och med större än självaste Phil Ivey på det området. Han har enligt High Stakes Database vunnit $15, 9 miljoner totalt!
Phil Galfond
Det finns knappast någon insatt i poker som inte räknar Phil Galfond som en av de bästa i världen. Få har som Galfond visat en stabilitet sett till positiva resultat över tid. Det är enbart i liveturneringar som han inte skördat samma ofantliga framgångar.
Phil Hellmuth
Phil Hellmuth är sedan länge en av pokervärldens stora fixstjärnor. Han är en av de mest välmeriterade och hans person lockar också fram starka känslor hos publiken – av en del älskad av andra hatad skulle man kunna säga om man vill dramatisera Hellmuths ställning bland pokerpubliken och spelarna. Hans självgoda sidor och kritiska syn på motspelare har gett honom smeknamnet ”Poker Brat”.
Phil Ivey
Phil Ivey räknas av många som den störste pokerspelaren genom tiderna. Enligt HighStakesDB.com som sammanställer statistik från de största pokerrummen är Phil Ivey den som vunnit överlägset mest pengar online. På Full Tilt Poker som har varit Phil Iveys pokerrum i många år har han gått plus cirka $17 miljoner dollar, vilket är en smått ofantlig summa.
Ramzi Jelassi
Ramzi Jelassi är en av Sveriges mest framgångsrika pokerspelare. Ramzi är trots sin ringa ålder en mycket erfaren pokerspelare med stora framgångar både online och vid live turneringar. Han har vunnit $2 542 477 i olika live event. Du kan hitta hans största vinster nedan.
Ryan Riess
Ryan Riess skrev in sig i pokerhistorien då han 2013 vann World Series of Poker Main Event. I ett starfält på över 6000 spelare stod han slutligen som segrare efter att ha besegrat Jay Farber i heads up. Märkligt nog hade Reiss lyckas komma på andra plats i ett startfält på över 1500 spelare året innan då han deltog i Horseshoe Hammond Circuit Main Event.
Sam Trickett
Sam Trickett (född den 2 juli 1986 i East Redford, England) är den spelare som vunnit näst mest pengar i liveturneringar någonsin – enligt PokerPages.com uppgår hans sammanlagda vinster till fantastiska $18,7 miljoner! Sam Trickett har trots detta ingen lång karriär bakom sig utan förklaringen till hans enorma vinster är delvis att han lyckats i turneringar med riktigt stora prispengar och höga inköp, s.k. high roller-turneringar.
Stu Ungar
Stu Ungar levde ett liv som försvårades av gambling och droger – hans vinster i poker brukade direkt gå till spel på hästar. En del avsattas också till droger och det var drogerna som slutligen skulle avgöra Ungars livsöde. Dessa var tragiska inslag hos kanske det största geniet inom kortspel någonsin.
Svenska pokerspelare
Det är inget tvivel om att svenska pokerspelare har rosat marknaden när det kommer till poker både i liveturneringar och kanske i synnerhet online. Vi har förvisso ännu ingen spelare som varit riktigt nära att vinna kronjuvelen, dvs. World Series of Poker Main Event (eller ”Poker-VM” på svenska), men det finns gott om svenska pokerspelare i världseliten.
Tom Dwan
När Tom Dwan slog i genom blev han något av sinnebilden för den nya generationens aggressiva spelare som lärt sig poker online och inte den traditionella vägen vid bord där man sitter ansikte mot ansikte.
Viktor Blom
Legenden Isildur startade 2009 när en ny spelare dök upp på Full Tilt Poker – pokerrummet där de flesta och de bästa pokerproffsen flockades. Denne okände spelare med alias Isildur1 satt på flera bord och kunde spela mot de allra största namnen som Phil Ivey, Tom Dwan och Patrik Antonius – samtidigt!
William Thorson
William Thorson är en av Sveriges mest välmeriterade pokerspelare. Han är också en av de mest kända efter bland annat varit ambassadör för Svenska spels poker samt bloggat i Aftonbladet. Internationell ryktbarhet saknas inte heller efter bland annat varit på 3 finalbord i European Poker Tour och gått långt i två World Series of Poker Main Event.