Det svenska pokerföretaget Vegas Group AB nådde nyligen en överenskommelse med den norska pokeragenturen Poker Icons Ltd om ett omedelbart samgående. Det sammanslagna bolaget kommer att byta namn till Poker Icons AB och VD för det nya bolaget blir Lars Kollind, tidigare VD för Vegas Group AB. Per Hagen - grundare av Poker Icons, axlar nu rollen som ansvarig för pokeragenturen.

Det nya bolagets hemsida kommer att vara www.pokericons.com.

Det gemensamma bolaget kommer att verka inom en mängd olika delar i pokerbranschen och tanken är att man skall kunna hjälpa spelbolag och övriga som verkar inom branschen att få ut maximalt medievärde och exponering på det kapital man avsatt för att kunna hitta nya kunder och marknader, oavsett om man väljer att göra det i form av ett team proffsspelare som representerar bolaget ute på pokerscenen eller om man vill göra det genom att anordna egna livetävlingar, PR-events för sina nyckelkunder eller kanske en hel TV-produktion eller pokerkryssning.

Lars Kollind kommenterar:
-”Affären med Poker Icons är ytterligare ett steg i vår satsning att vara en helhetslösning inom pokerbranschen. Vi har jobbat med denna affär under vintern och Poker Icons har hela tiden varit vår drömpartner”.

Per Hagen:
-”Mitt arbete inför denna sammanslagning med Vegas Group har varit mycket trevligt och jag ser med tillförsikt och glädje inför framtiden. … Vi kommer med de spelare som Poker Icons har sedan tidigare och med de nya superstjärnor som har skrivit kontrakt med oss att ha en stor del av de hetaste pokerspelarna i Europa idag, och tittar även på nya marknader så som Ryssland och Sydamerika”.

Bland de pokerspelare som redan nu finns i stallet återfinns bland andra det norska underbarnet Annette Obrestad, Australiens no. 1 James ”AndyMcLEOD” Obst, Hollands Thierry Van den Berg, USAs onlinestjärnor Alex ”AJKHoosier1” Kamberis och Chris ”Moorman1” Moorman, Sveriges Michael Tureniec och Stefan Mattsson, Frankrikes Arnaud Mattern, Portugisen Joao Barbosa som nyligen vann ”Player Of The Year” i Portugal och Danskarna Sören Kongsgaard och Peter ”zupp” Jepsen.