Den populära pokerfestivalen Poker in the Park kommer tillbaka i år igen och äger rum torsdagen den 13 augusti och fredagen den 14 augusti på Leicester Square i London.

Leicester Square ligger i Londons West End och innehåller både ett torg och en park. Du hittar Leicester Square cirka 375 meter norr om Trafalgar Square, öster om Piccadilly Circus och väster om Covent Garden.

Det är fri entré som gäller för poker i parken och förutom en lång rad olika turneringar kommer det att ordnas mängd sidoaktiviteter, till exempel pokerlektioner från några av Europas bästa pokerproffs.

Så här beskriver arrangörerna bakom Poker in the Park festivalen på den officiella hemsidan pokerinthepark.com:

”Anslut dig till de tusentals pokerentusiaster som kommer att bege sig till Leicester Square för två dagar av Turbo Heads-Up kamper, gratis pokerlektioner, rabatterade pokerböcker och pokerprylar, kända pokerspelare, möjlighet att träffa och och spela med Storbritanniens största pokerligor, gratisturneringar som kör igång varje timme i Poker Dome, gratis föreläsningar hållna av pokervärldens största stjärnor, och mycket mycket mer!”

Festivalen samarbetar med en lång rad olika organisationer i pokerbranschen, till exempel PKR, Bluff Magazine Europe, Nuts, Champions Poker League och The Royal Surrey.

Poker in the Park inleds officiellt kl 17:15 på torsdagen med att Jamie Gold håller tal och en välgörenhetsturnering kör igång. Gold vann World Series of Poker Main Event år 2006 och arbetar till vardags som tv-producent och talangscout.