PocketFives.com, en sajt som bland annat innehåller ett pokerforum och rankar turneringsspelare, har meddelat att de har upphört att rekommendera pokerrum som fortfarande låter spelare från USA spela för riktiga pengar.

”Jag vill göra klart att detta inte ska ses som ett fördömande av de rum som agerar på den amerikanska marknaden, och det är inte heller ett ställningstagande vad gäller säkerheten/pålitligheten hos de rum som har beslutat att fortsätta erbjuda tjänster för spelare i USA,” skriver Adam Small, en av PocketFives grundare, på sajten.

Enligt Small planerar PocketFives att fortsätta erbjuda intressant innehåll för spelare både i och utanför USA, men innehållet kommer inte på något sätt att vara inriktat på att uppmana till spel på sajter som låter spelare i USA spela för riktiga pengar.

”Vi kommer förstås att fortsätta att skriva om branschhändelser och nyheter som är relevanta för våra medlemmar vad gäller sådana sajter, och spelares resultat kommer att fortsätta räknas i PocketFives.com:s rakningar,” förtydligade Small.

Small avslöjade dessutom att PocketFive är på väg att lansera en tjänst som hjälper spelare i USA att flytta till länder där de kan fortsätta spela nätpoker.

År 2007 anslöt sig PokerFives till Protos Marketing, ett företag som bland annat är moderbolag till PokerSource.com, TheNuts.com och PokerBonuses.com. Fram tills nyligen ägde Protos även PokerNewsDaily.com. I maj beslöt sig PokerFives och Protos Marketing för att gå skilda vägar, och Small – som fram tills dess hade varit CEO för Protos Marketing samtidigt som han var en av förgrundsgestalterna hos PocketFives – lämnade sin tjänst hos Protos för att helt och hållet ägna sig åt PokerFives.

”Jag kom till Protos Marketing som ett resultat av detta partnerskap, och jag har bara gott att säga om den professionalism som företaget har visat mot PocketFives.com under hela samarbetsperioden,” kommenterade Small då separationen meddelades.

Samtidigt som Small riktar sin fulla uppmärksamhet mot PocketFives har medgrundaren Cal Spears, som ägnat sig åt annat än pokerbranschen i flera år, valt att återvända till PocketFives.