Pokersajten PKR.com har beslutat sig för att dra sitt strå till stacken för att hjälpa de människor som drabbats hårt av det politiska våldet i Darfur, där den sudanska regimen under de senaste sex åren stött ett folkmord på den lokala befolkningen. I samarbete med pokerorganisationen Ante Up For Africa kommer PKR att ge sina medlemmar möjligheten att på olika vis hjälpa det krisdrabbade området.

Den som önskar stödja Ante Up For Africas arbete i Östafrika kan till exempel delta i någon av de specialturneringar som kommer att arrangeras av PKR, eller donera VIP-poäng till organisationen. Då går även bra att skänka en viss procent av sina turneringsvinster.

Samarbetet mellan PKR och Ante Up For Africa innebär också att vi kommer att få se PKR-proffsen göra reklam för välgörenhetsorganisationen.

Ante Up For Africa grundades år 2006 av pokerstjärnan Annie Duke, läkaren Norman Epstein och skådespelaren Don Cheadle. Mest känd är organisationen troligen för den välgörenhetsturnering som brukar anordnas varje år i samband med World Series of Poker (WSOP). Bland årets deltagare kommer vi bland annat att få se skådespelarna Ben Affleck och Matt Damon.

”Efter att 1994 ha misslyckats med att förhindra det folkmord som kostade över 800 000 oskyldiga människor livet i Rwanda, var den världsomfattande responsen ”aldrig igen”. Trots detta sker liknande fasansfulla händelser i Afrika idag, händelser som hemsöker en kontinent fylld med så stora förhoppningar,
” skriver Ante Up For Africa på sin sajt anteupforafrica.org.

”I Sudan, Afrikas största land, styrs regeringen av den åtalade krigsförbrytaren Omar al-Bashir. I över sex år har han orkestrerat ett folkmord på människorna i Darfur och därigenom dödat över 300 000 människor. Ytterligare tre miljoner människor har drivits från sina hem till eländiga flyktingläger där de i praktiken hålls som fångar. Ihållande instabilitet och våld uppmuntrat av Bashir-regimen förhindrar darfurerna från att återvända till sina hembyar.”