PKR lade i torsdags upp en video som visar smakprov på vad vi kan förvänta oss av den nya mjukvara som PKR planerar att rulla ut senare i år.

Den nya mjukvaran kommer bland annat att ha förbättrade avatarer och en ny återuppspelningsfunktion för händer, och det kommer dessutom att bli möjligt att spela vid flera bord samtidigt.

”Vi är alltid ute efter att vara innovativa och ta vår produkt vidare,” säger PKR:s VD Leon Walters. ”Vi är förtjusta över de nya funktioner som vi kommer att lansera under året.”

För att se förhandsvisningen, gå till PKR:s egen kanal på YouTube. Adressen är http://www.youtube.com/pkrtv.

PKR är ett pokerrum som varit igång sedan år 2006 och som skiljer sig från de flesta andra pokerrum genom att använda en specialgjord mjukvara som gör det möjligt att spela i 3D-miljö. Det finns många olika teman att välja mellan för spelaren, från Las Vegas till det sjunka Atlantis. Du bygger dessutom en egen personlig avatar genom att välja kön, kläder, hår, etc för din figur. Din avatar kan interagera med övriga spelare och den kan både gestikulera och visa känslor. Den mjukvara som används av PKR används inte av något annat pokerrum på internet så det är verkligen en unik upplevelse de har att erbjuda. Nackdelen är att man bara kan välja mellan Texas Hold’em och Omaha High. Den detaljerade 3D-miljön är dessutom mycket grafiktung och det går inte att spela direkt i webbläsaren utan man måste ladda hem och installera en pokerklient. Som tur är finns det pokerklient för både Windows och Mac OS.