Pinnacle mobilDet har kommit till vår kännedom att spelbolaget Pinnacle Sports i dagarna har sålts till en ännu icke namngiven köpare. Försäljningen ska vara helt klar, detta enligt det Las Vegas-baserade bolaget Alternative Trading Partners, som har mäklat affären, men några fler detaljer kring försäljningen har vi inte.

Thomas Brunet, som är vd för Alternative Trading Partners, säger att ”sportbettingindustrin håller på att mogna och börjar närma sig de mer traditionella finansiella marknaderna. Pinnacle Sports har alltid varit, och fortsätter att vara, i täten för denna evolution. Det krävdes en köpare med visioner och en bakgrund inom finans för att aktieägarna skulle vara villiga att sälja.”

Framtiden för Pinnacle Sports

Pinnacle Sports har varit en favorit bland många, särskilt spelare som satsar större summor på sportodds, under många år tack vare de mycket skarpa oddsen. Pinnacle har normalt den lägsta marginalen på alla odds och återbetalningen ligger i regel omkring 98%. Andra anledningar till att Pinnacle Sports är populärt är man som spelare aldrig riskerar att bli limiterad samt att arbitragespelare är mer än välkomna.

En anledning till att Pinnacle kan erbjuda så höga odds är att man har unika metoder för att sprida risk, och just det faktumet förmodar vi är ett av skälen till att en aktör inom finans har gått in med större pengar för att förvärva Pinnacle. Möjligen innebär förvärvet att Pinnacle i framtiden kommer att börja erbjuda spel på finansiella marknader, till exempel via spreadbetting.

I det korta perspektivet kommer spelarna på Pinnacle Sports dock inte att uppleva några förändringar. Sajten kommer att fortsätta fungera som vanligt och oddsen kommer att fortsätta vara de bästa på marknaden.