Pinnacle Sports - för seriösa oddsspelareFör några veckor sedan rapporterade vi om att Pinnacle Sports har köpts upp av en hittills anonym aktör. Idén med förvärvet är att ta Pinnacle Sports till nästa steg, och ett tydligt mål är att göra Pinnacle till en större och mer välkänd aktör i Europa. Det första steget i den processen har nu genomförts. Det är nämligen så att Pinnacle Sports har ansökt om och fått en provisorisk licens från den maltesiska spelmyndigheten MGA.

Licens på Malta = skattefritt

Om du är lite bekant med lag- och skatteregler kring spel om pengar på nätet känner du till att en licens på Malta innebär skattefria vinster för spelare som är bosatta inom EU. Det har i grunden att göra med den fria rörligheten men också om att en medlemsstat i EU inte kan ta ut skatt på spelvinster i ett annat EU-land om staten inte gör detsamma på hemmaplan. Om vi förenklar det hela: Du betalar inte skatt när du vinner hos Svenska Spel och då behöver du inte göra det när du spelar online på en utländsk spelsajt heller.

Det finns lite att göra för Pinnacle innan man kan erbjuda skattefria spel på odds till spelare i Europa, men den nya ägaren verkar vara på hugget och det ska nog inte dröja länge förrän det är fritt fram för oss svenskar att spela skattefritt. Vi kan nog få se stora förändringar på Pinnacle Sports under 2015, men en sak som inte kommer att ändras är Pinnacles minimala marginal.