NHL har fått en ganska tuff start för mig och jag ligger minus några units. Däremot är det en lång säsong och både Carolina och Phoenix får chasen inatt av mig för att vända trenden.

Som sagt, lite minus är än så länge inte helt fel och jag hoppas det verkligen blir bättre. Den här säsongen är lite konstig med tanke på mindre antal och tätare matcher. Inte mycket mer att säga, men med lite medstuds hade det definitivt kunnat ligga på plussidan. Ottawa skapade tillräckligt med chanser igår för att vinna i full tid, men istället vann Pittsburgh på straffar som jag även skrev i reken att dem förmodligen skulle göra. Analysen rätt, sen kan inte alltid tipset stämma. Men jag som är Pens-fan ska inte klaga på gårdagen. Malkins straff var en riktig delikatess även om jag tycker James Neal gjorde den snyggaste av dem. Gillar hur han tar fart, trampar in mellan cirklarna, tittar inte ens upp utan vet vad han ska göra från början och lägger ett hårt hanledsskott efter isen mellan benen. Otagbart för Craig Anderson. Så säger det igen, Pittsburgh har ett grymt övertag på straffar och man vinner de flesta straffläggningar, så har ni möjlighet under hela säsongen att spela live på Pittsburgh när det är dags för straffar så ska ni göra det. Ni kommer gå plus. Fleury släppte visserligen in två igår, men annars är han dyngstabil på momentet. Framåt har man Crosby, Malkin, Neal, Letang, Kunitz. Det bör räcka. 

Inatt hoppas vi på Canes och Yotes. Canes är först ut och det kommer nog bli en riktigt bra match att se på för oss NHL-nördar som lever mer eller mindre för detta. Jag tror på en öppen match med mycket målchanser och kanske är över 5.5 ett vettigt spel. Anton Khudobin gör debut i Bostons kasse och han är duktig. Frågan är om han får stopp på bröderna Staal eller om det blir genomklappning. Yotes tar emot Nashville och bortalaget Preds står som favoriter (?!!). Förstår inte alls hur dem tänker där.

Långtidsspelen har startat helt okej. Boston ångar på för divisionsseger, medan Blues som väntat kampar med Chicago om förstaplatsen. Däremot Washington var jag helt fel ute med såhär i början. Men det är långt kvar och de spelar i en division som förmodligen kommer vara ganska jämn. Gabriel Landeskog har gjort 2 poäng fler än Marcus Johansson och det är bra. Mindre bra är att han nu är uppsatt på skadelistan med huvudvärk efter tacklingen senast mot San Jose av Brad Stuart. Inte bra för vårat spel, men samtidigt så sitter Marcus Johansson på läktaren just nu. Det gör han säkert inte länge till, men det är ju inte direkt för att han imponerat. Crosby och Malkin får rappa på och höja sig om man ska vara med och ens utmana om att vinna poängligan. Martin St Louis att göra fler poäng än Kopitar räknar jag nästan in som klar så länge han får hålla sig frisk. Ottawa har öppnat bra och fortsätter de såhär så tar de garanterat en plats i slutspelet.

Annat som cirkulerar i mitt liv just nu är att jag har en gipsvägg hemma som är sönder och måste lagas, ifall någon är sugen på att göra detta får ni göra höra av er. Jag kan bjuda på en öl och varma mackor (som är min specialité) som tack. Vi i Hammarö har en otroligt viktig match mot Örnen på onsdag som blir tuff… Eller inte. Örnen är bland det sämre jag skådat på en hockeyplan och vinner vi inte den matchen så ska jag sluta med betting. Att vi förlorar är ungefär lika stor chans som att jag slutar tippa bara sådär. Nej, nu ska jag äta upp sista delen av min kebabpizza och sen lägga mig och avnjuta ännu ett avsnitt med den fantastiske Hank Moody och Californication. Ni som inte sett detta bör göra det. Många lättkldda damer och oerhört skön humor.

Vi hörs, på återseénde!

/Hank Moody