Phil Ivey har nu vunnit sitt åttonde World Series of Poker (WSOP) armband, samt $329 840 i prispengar genom att ta hem segern i Event #37 $3 000 H.O.R.S.E.

Precis som förra året tros Ivey vara inblandad i en hel del sidovad och den summa han egentligen tjänat på det här armbandet är förmodligen bra mycket mer än dryga $300 000.

När tredje dagen av $3 000 H.O.R.S.E. inleddes återstod 25 deltagare och det skulle ta till tidigt tisdag morgon innan Ivey lyckats utmanövrera dem alla. Ivey fick jobb hårt för att hålla sig kvar i turneringen och strax innan det stod klart vilka som skulle gå till final hade Ivey ramlat ned till cirka 100 000 marker och satt med minst hög av alla. Det hela vände dock när det blev dags för stötpoker, och efter sju rundor seven-card stud samt en runda Razz hade Ivey klättrat upp från 100 000 till över en halv miljon.

Vid finalbordet var Ivey ansvarig för att skicka flera spelare från bordet, men byggde trots detta inte upp någon massiv ledning. En av de första att åka ut var Albert Hahn, som tvingades lämna turneringen efter att Ivey och Jeffrey Lisandro delat upp hans marker mellan sig. Sedan gick Ivey vidare till att köra iväg David ”Not Bakes” Baker till en sjätteplats, och han skickade även ut Ken Aldridge till plats fyra och John Juanda till plats tre.

Heads-up kampen stod mellan Ivey och Bill Chen och blev inte särskilt utdragen. Under en razz-hand startade ett höjningskrig innan floppen, och snart var Chen all-in. Korten som följde hjälpte inte Chen och Ivey avgick som segrare.