Phil Ivey kommer att utebli från årets World Series of Poker (WSOP) eftersom han anser att det är orättvist att han kan delta samtidigt som så många spelare i USA fortfarande inte har fått sin pengar utbetalda från Full Tilt Poker, den pokersajt som Ivey är en av delägarna i.

Ivey kritiserar hårt Full Tilts ledning i ett meddelande som lagts ut på hans personliga webbsajt och Facebook-sida, och meddelar också att han har lämnat in en stämningsansökan mot Tiltware, pokersajtens mjukvaru- och marknadsföringsföretag, för att tvinga fram en lösning för de spelare som fortfarande inte kan komma åt sina pengar.

Främsta konkurrenten PokerStars ingick tämligen snabbt ett avtal med det amerikanska rättsväsendet och ordnade sedan så att pengar kunde börja betalas tillbaka till spelare USA. Full Tilt Poker har visserligen ingått ett avtal med myndigheterna som bland annat inneburit att företaget fått tillgång till adressen Fulltiltpoker.com igen, men de har inte lyckats börja betala ut några pengar ännu, trots att tillslagen mot PokerStars, Full Tilt Poker och UB.com / Absolute Poker skedde för en och en halv månad sedan.

Såhär lyder (en översatt och något förkortad version av) det meddelande som Ivey postat på sin personliga sajt och på sin sida hos Facebook:

”Jag är djupt besviken och skäms över att Full Tilts spelare inte har fått tillbaka sina innestående pengar. Lika mycket skäms jag över att detta har resulterat i att många spelare in kan delta i turneringar och att de har drabbats av ekonomisk skada. Jag deltar inte i World Series of Poker eftersom jag inte anser det vara rättvist att jag är med och tävlar när andra är förhindrade. Jag gör allt jag kan för att hitta en lösning på problemet så fort som möjligt.
Mitt namn och mitt rykte har dragits i smutsen, på grund av inaktiviteten och obeslutsamheten hos andra, och å alla pokerspelares vägnar vägrar jag vara tyst längre. Jag har skickat in en elektronisk stämningsansökan mot Tiltware rörande de spelarkonton som inte har reglerats. Jag vägrar helhjärtat att acceptera icke-agerande vad gäller återbetalning av spelarmedel och jag är upprörd över att människor som har stöttat mig under min karriär har blivit så illa behandlade.

Jag hoppas verkligen att detta meddelande kommer att få de som har makt att lösa problemen att omedelbart agera, och jag vill förtydliga att fram tills att en lösning har nåtts som befäster säkerheten för samtliga spelare, både i USA och internationellt, kommer jag, precis som jag gjort de senaste sex veckorna, att ägna all min tid och kraft åt att hitta en lösning för de som har förfördelats av den plågsamt långsamma återbetalningsprocessen.”