Phil Ivey och Tom Dwan har bekräftat att de kommer att delta i HKD $1 000 000 Manila Millions Super High Roller under Asian Poker Tour (APT) i Filipinerna.

Turneringen Manila Millions, vars inköp på en miljon honkongdollar motsvarar strax under 100 000 euro, blir den dyraste pokerturnering som arrangerats i Asien. Arrangörerna är PokerStars Asian Poker Tour (APT) och samarbetspartnern Resorts World Manila.

Manilla Millions kommer att spelas på Resorts World Manila’s Genting Club fredagen den 20 april, dagen innan APT Philippines Main Event startar, och arrangörerna räknar med att runt 25-30 personer kommer att vara villiga att hosta upp den miljon det kostar att delta.

”Asian Poker Tour och Resorts World Manila kommer återigen att skriva pokerhistoria och den här gången sker det i form av Asiens största super high roller,” säger APT:s CEO Jeff Mann i ett pressmeddelande. ”Ett inköp av denna magnitud kommer att sätta Filipinerna på pokerkartan.”

Den populära turneringsserien Macau Millions har bordlagts på obestämd tid och Resorts World hoppas nu på att locka storspelarna till Filipinerna istället. Macau har blivit ett mecka för storspelare från hela världen och stjärnor som Johnny Chan, Gus Hansen och Sam Trickett har alla deltagit i pokerspel om enorma belopp på ön. Frågan är nu om de kommer att vara villiga att styra kosan mot Filipinerna istället.

APT Philippines äger rum den 19-25 april och Main Event kommer att ha ett inköp på 2,500 USD + 200 USD. Den som åker ut under Dag 1A kan köpa in sig igen till Dag 1B.